eVitae

Nem mondhatom el senkinek

A Gréczy

Orbán azonban elbukott.”  – mondja Gréczy Zsolt. Köszönjük! Ma is jót nevettünk fergeteges humorán!

Eldobom az agyamat

Röhej

A facebook oldalamra bekukkantva(1) egy Gréczy-fan FB társ linkje nyomán kíváncsiságból belenéztem Gréczy Zsolt blogjába, melyet száműzetése után volt kénytelen nyitni. E száműzetés körüli médiaviharról az Amerikai Népszavából értesültem (2011.05.13-15). Különösebben nem hozott izgalomba, mivel se a magyarországi média dolgai nem érdekelnek, mióta az csak az  illegitim szélsőjobbos Fidesz teljhatalom teljeskörű felügyeletével működhet, se az MSZP nem érdekel, amelynek oroszlánrésze van abban, hogy ez megvalósulhatott.

De az, ahogy Bartus László karakánul, tökösen kiosztotta a résztvevőket (Gréczyt, Gyurcsányt, az MSZP-t, az egész hivatásos, megélhetési ballibes borzadmányt), nagy élvezettel töltött el. Megmondom őszintén, nem kedvelem azokat a verbálpettingelőket, akik csipkekendőbe, selyempapírba csomagolják a sz@rt, és azzal kábítják magukat, rosszabb esetben a rajtuk csüggő istenadtát is, hogy az tulajdonképpen nem az, ami.  Kevés ember van, aki bátran, eufemizmus-mentesen képes rámutatni: hölgyeim és uraim, ez bizony sz@r. Én inkább az ilyen tökös embert kedvelem, még akkor is, ha nő. Ha férfi, akkor pláne.

Megfigyeléseim alapján Gréczy Zsoltot nagyon gyorsan be tudtam sorolni a csipkekendősök közé. A hit, az elkötelezettség tüzének, a spiritusznak a legkisebb szikráját sem véltem felfedezni se személyében, se szövegeiben. Számomra ő egy unalmas ember, akinek  megalszik a szájában a tej. Ezért aztán csodálkoztam is egy darabig, hogy Gyurcsány, aki mégiscsak valami permanens lendületben van, akiből mégiscsak süt valamiféle tűz, hogyan vehet maga mellé ilyen színtelen-szagtalan személyiségű munkatársat. (Nem tudom biztosan, hogy mi /volt/ Gréczy státusza Gyurcsány mellett, nem is érdekel, csak hallottam, hogy tán tanácsadó, vagy valami ilyesmi /volt/. Annyi biztos, hogy többször láttam Gyurcsány szoros csatolmányaként különféle rendezvényeken. ) De már túl vagyok minden csodálkozáson az MSZP és Gyurcsány vonatkozásában. Is.

Azon ugyan még meghökkentem pár percre, hogy egy olyannyira ballibes-, MSZP-, Gyurcsány-elkötelezett ember, ha a ballibes médiából kitoloncolják, akkor miért épp egy olyan helyet talál új blog nyitására, amely szolgáltatói inkább szélsőjobbosok, mint jobbosok. De mindenképpen a fidesz 8 éves gyűlölethadjáratát, karaktergyilkosságait segítették 2002-től, maximális erőbedobással. Pl. Gyurcsányt oly  undorító módon alázó kéjes dagonyázást(2) prezentáltak, hogy ott egy (főleg Gyurcsány mellett elkötelezett) ballibes legfeljebb akkor vesz igénybe szolgáltatást, ha fizetnek érte. Vagy ha már suttyomban nem is Gyurcsánynak elkötelezett. És/vagy már nem is ballibes.(3)

Ezek után most, érthetetlen kíváncsiságból, talán klikkelési reflexből bekukkantottam Gréczy legfrissebb postjába. Kár volt. Csak megerősödhettem fentebb e-csetelt hitemben. De azért még mindig képes vagyok eldobni az agyamat, 1-2 mondatán, plusz felmegy bennem a pumpa. (Ha alacsony lenne a vérnyomásom, gyógyszerként használnám Gréczy és a többi csipkekendős megélhetési verbál-ballibes szövegeit.) Gréczy ezzel indít:

“Soha nem látott pozitív várakozások előzték meg Orbán Viktor második kormányát. Egy nem csak a hatalom megszerzésére, de kormányozni is képes politikus csodát tudott volna tenni az egypárti kétharmaddal.”

Hát persze, hogy ilyen nagy várakozásba szédült a nép. Az mszp egyik feladata lett volna ezt a várakozást legalább mérsékelni. De az MSZP saját beldagonyájával volt elfoglalva, ahogy 20 éven át nonstop. És még kicsit be is nyal Orbánnak: “képes a hatalom megszerzésére”. Naná, hogy képes! Nyolc év alatt, az újfasiszták hatékony támogatásával! De még így se sikerült volna, ha az MSZP nem akarta volna! Ha felvállalta volna, hogy az újfasiszta Jobbik léte, működése, választásokon való indulása magyar törvénybe és nemzetközi egyezménybe ütköző. És ezért e választások eredményeként kormányra kerülő szélsőjobbos hatalom csak illegitim lehet.

A csipkekendő-takarás nélküli pőre valóság, kedves Grécy úr az, hogy ez a Fidesz teljhatalom nem jöhetett volna létre az MSZP “támogatása” nélkül.

Aztán érthetetlen módon azt sugallja, mintha a Orbán nem lenne képes kormányozni. No de minden józan paraszti ész szerint ilyen kétharmados teljhatalom birtokában már hogyne tudna kormányozni! És csodát tenni. Hiszen látjuk: azt teszi. Ahogy minden autokratikus rendszer hatékonyan, sikeresen tudja a saját képére és hasonlatosságára szabni az országot (persze csak egy ideig, de ebbe most ne menjünk bele). És nem mindennapi csoda manapság, hogy egy ország időutazásban vehet részt: az amúgy illegitim kormányerő  ilyen szélsebesen ~száz évvel repíti visszafelé az időben.

De a legnagyobb csoda, kedves Gréczy úr az, hogy még ezt is teljes nyugalomban, zavartalanul megteheti. Hogy a ballibes hivatásos politikusok, közéletiek most is segítik azzal, hogy ilyen semmi gyakorlati jelentőséggel nem bíró, előre nem mutató, köldöknéző, önfelmentő, önismétlő verbálmaszturbációkkal tartják továbbra is kómában a ballibes part istenadta, mezítlábas  népét.

Hogy még mindig van képük ezt tenni!
Ez az igazi csoda!
__________________________________________
(1) Igen, Kedves Olvasóm, valamelyest én is kénytelen vagyok behódolni az FB mániának, ha a nép zöme eszementen egy kolomp után tódul , akkor legalább periférikusan a magamfajta önjáró is kénytelen követni a nyájat.

(2) Szily László szóhányadéka: http://index.hu/velemeny/jegyzet/bruhuhu

(3) Némi további adalék, hogy mit gondolok még erről: http://nepszava.com/2011/05/velemeny/greczy-zsolt-es-bartus-laszlo-levelvaltasa.html/comment-page-1#comment-33380

Hozzászólás