eVitae

Nem mondhatom el senkinek

Impresszum

[Frissítve: 2013.03.31.]


.

Az eVitae blogról:Top Of Page

 • Ez egy magánblog. A cikkekben olvashatók csak és kizárólag a cikk szerzőjének magánvéleményét tükrözik.
 • A blog gazdája és elsődleges szerkesztője, szerzője: eVitae.
 • A blog működését a wordpress.com (WP) biztosítja, a blog gazdája, szerkesztői, kommentelői a WP szolgáltatásait veszik igénybe.
 • A blog felületén, a posztok között megjelenő reklámokhoz a blog íróinak, szerkesztőinek semmi közük, azokat a WP helyezi el talán véletlenszerűen az ingyenes szolgáltatásának igénybevételéért cserébe. E reklámoknak talán a posztok tartalmához sincs semmi közük.
 • eVitae közlési lehetőséget ad – társszerző(k) bevonásával – olyanok számára is, akiknek egyszerűbb ez a megnyilvánulási lehetőség, mint önálló blogot vezetni, továbbá elfogadják az eVitae blog irányelveit. Ők önálló cikkeket (postokat) írhatnak.

.

Magamról (about me):Top Of Page

Amit érdemes és meg lehet rólam tudni, az mind megtalálható az alábbi webhelyeimen (a többi pedig magányügy, ami tudvalevőleg nem tartozik másra, még Rád sem, Kedves Olvasóm):

Régebbi, politikai okokból elhagyott blogjaim – az ottani cikkek nagy része megőrizte aktualitását, gyakran hivatkozom rájuk vissza magam is:

 • evita.nolblog.hu (a magyar szolgáltató az eredeti helyéről törölte, de a tartalmát az amerikai Internet Archívum megmentette, ezért odamutat a link)
 • e-vita.blog.hu

.

KapcsolatTop Of Page

A blog szerkesztőinek üzenni, nekik kérdést feltenni, ill. velük kapcsolatba lépni az egyes postok alatt, kommenek formájában is lehet, de a cikkektől függetlenül az alábbi adatmezők kitöltésével is megtehető. ( Ha valós, működő emailcímet adsz meg, akkor emailben is választ kaphatsz. )


Az eVitae blog irányelvei:Top Of Page

 1. Ez egy demokratikus blog, ahol a Pulitzer Józsefnek tulajdonított elv, a “hír szent, a vélemény szabad” az irányadó. Törekszik Kohányi Tihamér szellemiségének tovább örökítésére, támogatja a szabad magyar sajtó – az Amerikai Népszava – köré szerveződő Kohányi Társaság  küldetését – a magyar demokrácia, sajtó- és véleményszabadság ügyét.
 2. Az Olvasó szent. A blog szerzői megtiszteltetésnek veszik, ha cikkeikhez  az olvasók hozzászólnak. Az ő gondolataik, információik szintén fontosak a számukra. Feladatuknak tekintik, hogy  (erőforrásaikhoz mérten) az olvasók kommentárjaira válaszoljanak.
 3. A blog elsődleges feladata cikkek írása, a szerzők elsősorban cikkek (postok) formájában adják közre gondolataikat, ezért az olvasókkal nem tudnak, nem kívánnak hosszú vitákba bocsátkozni kommentek formájában.
 4. A társ-szerzők csak postokat írnak ill. kommentekre válaszolnak, minden egyéb tartalom ill. blog-elem (oldalak, oldalsávok, stb.) kezelése eVitae hatáskörébe tartozik.
 5. A szerzők véleményüket, állításaikat igyekeznek forráshivatkozásokkal alátámasztani.
 6. Tartalmi megkötések: A blog gazdája és szerzői legjobb tudásuk és mérlegelési képességük szerint  nem engedélyezik, illetve eltávolítják (morderálják) azokat a tartalmakat (post, komment), melyek nem felelnek meg a következő feltételeknek:
  Sem a cikkek, sem a kommentek nem tartalmazhatnak
  mások emberi méltóságát sértő,
  öncélúan, durván személyeskedő,
  öncélúan durva vulgáris,
  pornográf,
  szerzői jogot sértő,
  nyilvánvalóan kizárólag reklámcélú,
  a keresőmotorokat nyilvánvalóan manipulálni akaró szöveges, multimédiás anyagokat.
  A blogon minden tartalom, és a WP-szolgáltatás használati módja minden tekintetben meg kell, hogy feleljen a WordPress.com szolgáltatói szabályzatának: Terms of Service, http://en.wordpress.com/tos/ (magyar fordítás egyelőre nem található – a blog gazdájának feltétlenül feladata, hogy az angol szöveget megértse).
 7. Formai szempontok: a szerzők törekednek arra, hogy a blog egészének egységes képét, stílusát megőrizzék (betűformátumok, színvilág, szöveg és multimédiás anyagok elrendezése). eVitae fenntartja a jogot arra, hogy ha egy post a blog egységes látványát megbontja, akkor utólag, a tartalom érintetlenül hagyása mellett formailag – lehetőleg a legkisebb beavatkozással – módosítsa.
 8. Kategóriák, címkék: a szerzők törekednek arra, hogy a postjaikhoz megfelelő kategóriát és címkéket rendeljenek, kellően mérlegelik, hogy melyik, már meglévő besorolást alkalmazzák, és mikor indokolt új kagóriát, címkét létrehozni. Törekednek arra, hogy a kategória ill. a címke neve minél jobban utaljon a post tartalmára. Lehetőleg összességében minél kevesebb számú kategóriát és címkét rendelnek egy posthoz, de maximum tízet. (A WP irányelveivel összhangban.) eVitae fenntartja magának a jogot, hogy ha szükségesnek ítéli, akkor a blog egészében való, minél felhasználóbarátabb szűrési – keresési lehetőségeket szem előtt tartva a besorolásokon (kategóriákon, címkéken)  módosítson.

.

Technikai dolgokTop Of Page

Ez itt a kedves WP mintaszövege, amit a blog létrehozásakor sóz ránk (nem feltétlenül fölöslegesen – egyelőre megőrzöm, nem szeretek kidobni semmit, hátha jó lesz még valamire):

This is an example of a WordPress page, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. You can create as many pages like this one or sub-pages as you like and manage all of your content inside of WordPress.

4 responses to “Impresszum

 1. Christopher Adam 2011-07-09 01:06

  Köszönöm szépen hozzászólásodat a Kanadai Magyar Hírlap oldalán! Örülök, hogy ellátogattál és szerintem is nagyon fontos szerepe lesz az AN-nek, valamint a lap körül szerveződő blogoknak. Az emigrációs sajtó és média az 1848-as forradalom és szabadságharc leverése óta kulcsfontosságú volt a hiteles információ és a szabadságjogok védelmében, amikor erre Magyarországon nem volt lehetőség.

  Kedvelés

 2. sly fist 2011-06-12 20:48

  Üdv E-Vita

  Sly

  Kedvelés

  • evitae 2011-06-13 19:55

   Oh, kedves sly, végtelen örömmel tölt el, hogy személyedben a 2. kommentelőmet köszönthetem itt nálam 🙂
   Köszönöm, hogy örömet okoztál, remélem, máskor is betérsz szerény hajlékomba 🙂
   Az Impresszumra még nem volt elég időm, de hát most, hogy az AN sorsa lógva marad egyelőre, nekem se kell lóhalálában postolni, és majd kiegészítem ezt is.

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

<span>%d</span> blogger ezt szereti: