eVitae

Nem mondhatom el senkinek

Szendvics

http://www.wpclipart.com/food/meals/sandwich/big_sandwich.png.htmlKülönös mókamester az élet: épp úgy adódott, hogy két kedves barátom a sárgolyóbisnak (aka: Föld/Globe) ellentétes pontján van. Ez azt is jelenti, hogy épp talppal vannak “szemben” egymással. Lelki szemeim előtt megjelenik e két barátom, ahogy a golyóbison állnak laugh.

Ha jól számolom az időeltolódás alapján a dolgokat. És ha igen, akkor én épp középen vagyok. (Csak sajnos még mindig nem a szabadon választott, hanem a születésileg rám kényszerített oldalán a golyóbisnak.)

New York (-6h)

Hungary

China (+6h)

Amint a fenti órákon is láthatod tehát, Kedves Olvasóm: balra -6 órával van az egyik, jobbra +6 órával a másik kedves barátom. Esetleg (ha a fizikai valóságban választunk vonatkoztatási pontot) fordítva: jobbra -6 órával van az egyik, balra +6 órával a másik. Természetesen ezek egyike sem jelent eszmei/politikai irányt, mivel ebből a szempontból – velem együtt – hasonló a pozíciónk, még ha nem is vagyunk 100%-os fedésben egymással. Ami nem is lenne jó, hiszen akkor semmi újat nem tudnánk egymásnak nyújtani.

A fedésről jut eszembe: hármunk pillanatnyi pozíciója linkelte elmémbe (midőn frappáns post-cím keresésén törtem) a szendvicset, lévén a két kedves barátom férfinemű, velem ellentétben. [Mivel ez a blog kiskorúak számára nem kerülendő, ezért itt nem e-csetelem a szendvics szlenggé nemesedett jelentését. Ha esetleg nem vagy elég tájékozott e téren, akkor átkukkanthatsz ide(magyar), vagy ide(angol).]

No de hát esetünkben a barátság egészen más jelentéssel bír, talán pontosabb is lenne az eszmetársak kifejezés, esetleg kissé lazábban, de  találóbban és szemléletesebben fogalmazva: egy rugóra jár az agyunk. (Természetesen a fent említett 90+ százaléknyi pontossággal. És természetesen ennek a meghatározásnak sem involválandó a plusz egy ékezetes verziója, a szendvicshez hasonlóan.) Az elv-társak szó is releváns lenne, ha nem tartozna egy másik típusú diktatúra által kompromittált kifejezések listájába.

További érdekesség még, hogy a +6 órányira lévő kedves barátom épp azonos időzónába esik vágyott földrészemmel, Ausztráliával (pontosan annak is egyik területével). Miközben én még egy hangyányit se tudtam megközelíteni. De legalább kedves barátom miatt gyakorolhatom egy kicsit a permanens “időátállást”. Legalább időben legyek máshol, nem igaz, Kedves Olvasóm?

Aminek kevésbé tudok örülni, hogy most a két barátom jóvoltából(?!) a fenti két országból szűrődnek belső emigrációm résein át hozzám némi MPM-hírek (MPM=Magyar Politikai Mocsár). Ámbár végül is mókásnak is vehetném, hogy Kínából kaptam a legfrissebb magyar dagonya-hírt, mely szerint a magyarországi “demokratikus ellenzék” nem hogy megélhetési-, nem hogy látvány-demokrata (baloldaliságukról, mivel hogy nincs nekik, szó se essék) – ezeket még nem ellenzéki korukból jól megtanultuk, hanem még rasszista is. Hát kérem, lehetséges, hogy az akác, gulas és egyebek mellett újabb hungarikummal gazdagodott a Földgolyó: magyar rasszista demokratákkal (röviden: MaRaD). Így megy ez. Erről később még kicsit értekezni fogok egy külön postban. Nem mintha hangyányit is meglepett volna, vagy érdekelne, de annyira tökéletes és jellemző, oly kerek egész ez a Pásztor Albert sztori, és oly fényesen igazolja a “demokrata”/”ballibes” politikusokról/közéletiekről 2002-től 2010-re kikristályosodott-megszilárdult álláspontomat, hogy minden ocsmánysága ellenére azt kell mondanom: a rendszer gyönyörűen tökéletes.

Megjegyzések:

  1. Ha esetleg valami különös okból “feliratkoztál rám”, Kedves Olvasóm (azaz értesítőleveleket kapsz új postomról), és még különösebb okból már meg is kaptad e postról az értesítést, akkor talán észrevetted, hogy e post még nem (volt) látható a blogomban. (Vagyis a “link nem működik“.) Ez attól van, hogy a szerkesztőfelületen ravasz módon a Save és Publish gombok túl közel vannak egymáshoz, és nagy ritkán az utóbbit nyomom meg az előbbi helyett, mint most is. És még akkor javában küzdöttem az órák beágyazásával. Ráadásul – mivel a WP sem tökéletes -, bizonyos (pl. beágyazott) elemeket az előnézet (magyarul: Preview) nem mutat, vagy rosszul. (Persze a marketing duma ezzel nem korrelál.) Ezért néha muszáj még munkafázisban átmenetileg publikálnom is. Lám, Kedves Olvasóm, ezért kell nagyon vigyázni az e-világban: óvatlan-észrevétlen félrenyomásunkból szerezhet könnyedén tudomást pl. párunk a félrelépésünkről. (A szóismétlés stilisztikailag általában kerülendő, ezért nem ismétlem meg a “félrenyomásunk” szót Schadenfreude )
  2. Fenti órákat a http://www.worldtimeserver.com ingyenes szolgáltatása biztosítja, köszönet érte. Mivel a szolgáltatás online érhető el (azaz e post betöltésekor mindig ahhoz a webhelyhez(szerverhez) is kapcsolódnia kell), néha előfordulhat, hogy csak lassan, ill. még ritkábban: hogy egyáltalán nem jelennek meg az órák. Ezért ha érdekelnek, akkor légy türelmes, ill. később kukkants be ismét ide, Kedves Olvasóm. Van még egy másik webhely is, ahol a Földgolyó különböző időzónáiról sokrétű, hasznos infókat lehet találni, különösen tetszik az időtérképe (Time Zone Map). Neki is van a fenti órákhoz hasonló, beágyazható szolgáltatása, azonban az általa generált kódot mindegyik (tartalékos) blogszolgáltatóm (Blogspot, Vivaldi) és a WP is kiköpte (egyszerűen szó nélkül törölte a post mentésekor – haha, mi {l/j}úzerek is jót nevettünk, köszönjük!). Bár lehetséges, ha még további pár órát küzdök vele, talán sikerül kicseleznem – de akkor hol lenne még ez a post, nem igaz, Kedves Olvasóm?
  3. A szendvics-kép forrása: http://www.wpclipart.com/food/meals/sandwich/big_sandwich.png.html

3 responses to “Szendvics

  1. Visszajelzés:AN fagyi | eVitae

  2. Kalocsai Miklós. 2014-07-06 22:21

    “Boci, boci tarka, se füle se farka…” Ez a cikk híven tükrözi azt a “középen álló, független ” mentalitást,hogy a valóságtól teljesen független, a konkrét helyzet ismerete nélkül, politikai farkasvakságtól, és a saját nagyságának bűvöletétől elájulva mondanak, írnak véleményt olyan dolgokról, amiről azt hiszik, hogy ők éretenek hozzá a legjobban, és teszik ezt az ostoba emberek kikezdhetetlen önbizalmával. Ezek formálják a magyar közvéleményt, ezeknek köszönhető a mintegy 600000 ezer potenciális baloldali szavazó távol maradása az urnáktól, s mintegy 200000 ezer volt baloldali szavazó átpártolása a szélsőjobbhoz.

    Kedvelés

    • eVitae 2014-07-07 07:57

      Köszönöm, kedves Miklós, hogy kommentje engem igazol: pontosan ezzel, a mezítlábas ballibes adófizetőhöz a fensőbbséges, lekezelő, arrogáns, a “csak hódolat illet meg, nem bírálat” elvét követő, politikai farkasvakságtól, és a saját nagyságuk, és zártkörű fanklubjuk bűvöletétől elájult viszonyulással veszítették/veszítik el saját szavazóikat.
      .
      A megélhetési- és látványdemokraták, a “ballibes” apparatcsikok, fel sem tételezik, hogy az általuk lenézett mezítlábas szavazójuk (=adófizető, ezeket az apparatcsikokat is eltartó állampolgár) nem hülye, nem tájékozatlan, hogy annak is lehetnek olyan forrásai, ahonnan tökéletesen képben vannak a mocskos dolgaikkal.
      .
      Még egyszer köszönöm az értékes hozzászólást.

      Kedvelés

Hozzászólás