eVitae

Nem mondhatom el senkinek

A nyár biztos jele


A csokit könnyen tudom nélkülözni az étrendemből, különös tekintettel arra, hogy nem igazán szeretem, mert nekem túl tömény állagában és édességében. Egyetlen kivétel a Pocket Coffee (PC), amire pár éve rácuppantam, és vonzódásom hozzá egyre intenzívebbé vált.
.
Tulajdonképpen a PC nem is igazán csoki, hanem kicsi, vékony falú “csokidobozka”, melyben folyékony kávé rejlik, ezért is kell egyben bekapni. Olyasféle, mint pl. a konyakos meggyes bonbon, csak jobb. Nem vagyok kávéfüggő sem, de így együtt, egy falatnyi csoki egy nyelet kávéval, hát mit mondjak, számomra vetekszik a sütifélék élvezetével.
.
A függéstől az óv meg, hogy a nyár közeledtével, ahogy a hőmérséklet emelkedik, a PC eltűnik a boltokból. Először nem tudtam mire vélni ezt az eltűnést, gondoltam, hogy ezzel a termékkel is úgy járok, mint sok mással: miután megkedveltem, a gyártással leállnak – nyilván mert olyan kicsi rá a kereslet, hogy nem éri meg termelni/forgalmazni. Hát igen, az élet számomra már csak ilyen: mindig kilógok a sorból, soha nem azt kedvelem, amit a többség. De amúgy is az a divat manapság, hogy bármiféle terméket, szolgáltatást ripsz-ropsz beszüntetnek, másikra cserélnek, valami olyasféle téveszmétől vezérelve, hogy a népek mindig az újdonságra cuppannak, nem érdekes, hogy az akár rosszabb mint a régi, a lényeg, hogy új név, új márka, új csilivili csomagolás, na meg persze agresszív reklám-hadjárat, és a nép máris rá van gerjesztve az újdonságra, no meg különben se tudja már megvenni a régit, mert az már nincs..
Ámde a PC-re az őszi hűvösödéssel egyszer csak ismét rábukkantam. Magamtól nem jöttem rá, hogy a következő tavasszal miért tűnik el újra – egy kereskedőtől kaptam meg a választ: a melegben a csokiburok könnyen megpuhul, megolvad, a kávé kifolyhat, így meleg időben, meleg tájakon nem forgalmazzák. (Azóta már a Wikipeda infói között is megtaláltam a konkrét – igencsak hosszú szünetelési tartamot: április-november.) Nos, ez tényleg logikus, és nyilván nem érné meg a mezei vásárlónak azt a többletköltséget kifizetnie, ami esetleg hűtőpultos tárolásból/árusításból adódna, nem beszélve a szállítás-rakodás problémájáról. Valószínűnek tartom, hogy bizonyos helyeken, melyek nem a plebs, hanem a gazdagok számára vannak fenntartva, megoldott a hűtési probléma, megfelelő felár ellenében.
.
Mindenesetre mióta már így kiokosodtam, a tavasz közeledtével igyekszem bespájzolni ebből a 18 darabos csomagból, és próbálom beosztani őszig.

Pocket Coffee

Ez a kép még optikai csalódást is okoz ráadásként

Kollégák, barátok, családtagok már tudják, hogy tavasz tájékán PC vadászat az egyik fő vásárlási ténykedésem, így ők is besegítenek. Különösen, mert Magyarországon csak az 5 ill. a 18 db-os kiszereléssel találkoztam eddig, és az előbbi jóval drágább egy darabra vetítve. (Bár az interneten keresgélve az Amazonnál jóval többféle kiszerelésben is létezik, a youtube-on pedig egy 32-eset is látni – de ezek vélhetően elérhetetlenek egy magyar földhöz ragadt polgár számára.) No és a PC amúgy is a drágább csokifélékhez tartozik, és a 18 darabos is csak egy üzletláncban szokott a legkedvezőbb (néha-néha akciós) árú lenni. És annyira nem lettem függő, hogy bármekkora árat adjak érte.
.
Igen ám, csakhogy most váratlanul Magyarországra áprilisban(!) beszökött, mit beszökött, betört a nyár, és nem is akármilyen nyár, hanem harminc fokos kánikula, és tartósnak is ígérkezik. Így most itt állok nyárvíz idején PC nélkül, felkészületlenül. Jó hosszú lesz a nélkülözés őszig. Ha egyáltalán lesz még ősz. És tél. Manapság már ebben se lehetünk biztosak. Hiszen a tavasz is kimaradt. Mindazonáltal emiatt nem fogok az északi sarkra emigrálni. Se a délire. Mert nagyon hidegben élni kevésbé szeretek, mint PC nélkül. Bár ki tudja, meddig lesz hideg a sarkokon is… Manapság már semmi sem biztos.
.
Jobb híján e postomban örökítem meg egyetlen legkedvesebb csokiféleségemet, ezeket a képeket nézegetve nosztalgiázok – talán a következő novemberig. Talán bizonytalan ideig,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: