eVitae

Nem mondhatom el senkinek

Nekem 8 (Nothing to Lose)


laughPointingJavaslatom derülésre vágyóknak. Mert a humor úgy kell a léleknek, mint testnek a kenyér, különösen borongós időkben.
Egyik kedvenc filmem a Nekem 8 (Nothing to Lose), melyben a humor játssza a főszerepet. Pazar az eredeti alapötlet, a kiszámíthatatlan helyzetkomikumok sorjázása, fantasztikus a két fő- és mellékszereplők játéka. Különösen alkalmas a lélek derítésére (pl. koronavírusos) nehéz időkben, csak ajánlani tudom mindenkinek.
A teljes filmet a szerzői jogokra (ill. azok haszonélvezőinek érdekeire) éberen őrködő e-Diktátor(Google) Youtube csatornáin nem találtam, csak az ide behuzalozott részletét, ami a filmen belül külön is a kedvencem:

Nothing to Lose The Security Guard Scene
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2XEanIUhJ4M]
(A teljes filmben kb. a 62. [01:02:00] perctől kezdődik.)

A jelenetben szereplők
Tim Robbins
Tim RobbinsNick Beam
Martin Lawrence
Martin LawrenceTerrance Paul
Steve Oedeker
Steve OedekerBiztonsági őr

Ez a részlet azt a jelenet mutatja, amikor Nick bosszút áll a főnökén Terrance segédletével a főnök biztonsági eszközökkel védett irodájának kirablása révén, ám közben a biztonsági őr (Steve Oedeker) épp az ellenőrző körútját tartja, ezért el kell bújniuk, és megvárniuk, amíg az őr – békés magányának biztos tudatában – egy frenetikus és jó hosszan tartó magánszámot ad elő néhány zeneszámra.

A zeneszámok az elhangzás sorrendjében, az egyik Youtube kommentelő szerint:
Have a Lucky Day – Morphine
She’s Got Skillz – All-4-One
New York City – Sonia Dada
Hey There Lonely Girl – Eddie Holman
(ellenőrzésükre nem szántam időt)


A történet lényege (a magyar Wikipédiából idézve; az angol változaton részletesebb):

Nick Beam (Tim Robbins) reklámszakember élete tökéletes, legalábbis ő eddig így érezte, amíg egy nap hazaérve az ágyban nem találja feleségét a főnökével. A férfit letaglózza az élmény, ezért sokkos állapotban elhajt hazulról. Az egyik piros lámpánál azonban egyszer csak a kocsijába penderül Terrance Paul (Martin Lawrence), az alacsony, színes bőrű, amatőr zsebtolvaj, hogy kifossza Nick-et. Nick azonban minden mindegy alapon egyszerűen a gázba tapos, és simán elrabolja nagyszájú kirablóját. A valószerűtlen páros ezután számos veszekedéssel övezve mindenféle hajmeresztő kalandba keveredik.

Az egyik fő humorforrás (bonyodalom) abból a téves hozzáállásból adódik, melynek során Nick csak közvetett bizonyítékokkal szembesülve veszi készpénznek a megcsalás tényállását: a nőt csak az ajtóból, hátulról látta az ágyban, a főnöke mandzsettagombját pedig az egyik konyhai pulton. A humorkavalkádban apróságnak tűnik, hogy a két főszereplő magasságának jókora különbsége önmagában is derítő.
A film bemutatásának éve: 1997, időtartama: 98 perc.
A teljes film a Videa.hu-n két példányban is fent van e pillanatban (egyik itt, a másik itt), bár nekem nem sikerül egyik böngészőmben se lejátszani, valószínűleg a Videa.hu következő üzenetében olvasható korlátozás miatt:

Kedves felhasználók! Az NMHH koronavírussal kapcsolatban kiadott közleményével összhangban a Videa.hu szerkesztősége úgy döntött, hogy az internetes hálózat általános leterheltségének csökkentése érdekében 2020. március 19-én éjféltől HD (720p) és full HD (1080p) formátumú videókat nem szolgál ki. Az átmeneti időszak ideje alatt a feltöltött videókból sem konvertálunk HD (720p) és full HD (1080p) formátumverziót. Ez mindannyiunk érdeke, megértésedet köszönjük.

Ha elég fejlett lenne a Videa.hu, ill. elég pénzforrása lenne ehhez, akkor megoldaná, hogy akár lejátszás közben röptében kis formátumúvá konvertálva “szolgálja ki” a feltöltött HD/full HD videókat, vagy legalább releváns üzenetet adna az átmenetileg nem lejátszható videók esetén, mert nálam csak egy “HIBA: a videó lejátszása sikertelen!” vagy “Váratlan hiba történt, kérjük próbálja újra.” üzenet, vagy semmi se jelenik meg nagy sokára, böngészőtől függően. A Youtube biztosan meg tudta/tudja/tudná oldani, de talán őt nem is izgatja az internet általános leterheltsége, mit neki a korona.
Mindennek dacára némi kis trükkel (IT-rafinériával) nekem mégis sikerült letöltenem mindkét .mp4 fájlt, természetesen szigorúan magánhasználatra: a lélek számára orvosság gyanánt. Mivel úgy látom, hogy mindkettő azonos minőségű, ezért elég csak az egyik példányt megtartani. És szerintem nem is HD/full HD minőségűek, de nekem nincs is házfalméretű óriás képernyőre igényem.
Végül a tanulság: nem a feleség, hanem a látszat csalta meg főhősünket. Ezért mindig igyekezzünk felderíteni a valóságot. Ámbár, néha-néha, az is csalhat.

————————- FOOT ———————

Források:(1)

  1. https://en.wikipedia.org/wiki/Nothing_to_Lose_(1997_film) – Wikipedia: Nothing to Lose (1997 film)
  2. https://hu.wikipedia.org/wiki/Nekem_8 – Wikipédia: Nekem 8
  3. https://en.wikipedia.org/wiki/Tim_Robbins – Tim Robbins
  4. https://en.wikipedia.org/wiki/Martin_Lawrence – Martin Lawrence
  5. https://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Oedeker – Steve Oedeker
————–

Kép(ek)/videó(k) forráshelye(i):(a)

————–

Kapcsolódó posztok:(a)

————–

Megjegyzések:(a)

  • A fent hivatkozott weboldalak (, képek, videók) a cikk írása idején elérhetők voltak. Ha ez később nem így lenne, “halott” linkekért felelősséget nem tudok vállalni – rajtam kívülálló okokból kifolyólag. Ha egy videó/kép/cikk kedves a szívednek, jobb, ha mindjárt le is töltöd magadnak (csak magánhasználatra!), ki tudja mikor fog eltűnni a feltöltőnek, a szolgáltatónak, az e-Diktátoroknak köszönhetően.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: