eVitae

Nem mondhatom el senkinek

A reklám helye

Frown.
Te vagy a hunyó, Kedves Olvasóm !?

Amint azt már jó régen emlegettem, “ingyenesen” használom a WP blogszolgáltatását. De mint tudjuk, mindennek ára van. Így vagy úgy. Jelen esetben a reklámokat kell tűrni. (Amiket elsősorban azért utálok teljes szívemből, mert egyik részük gügye, másik részük bárgyú – a potenciális vásárlóra kis hülye gyerekként tekintenek, és mindent elkövetnek, hogy azzá is váljék. Elvétve akad frappáns, partnerként megszólító.)

.
A WP a postjaim közé rakosgat be mindenféle reklámokat, jó esetben van valami köze az egyik vagy másik szövegemhez, de legalábbis lehet kapcsolatot találni, jó esetben vicceset, némelyiket korábban itt meg is örökítettem az utókornak, lásd a fenti linket.
.
Ámde, ahogy adminként teszek-veszek a blogom oldalain, hát egyszer csak mit látok? (Ehhez előbb tudnod kell, Kedves Olvasóm, hogy adminként szöszmötölve a reklámok nem jelennek meg a szemem előtt, ám a WP becsületesen jelzi, hogy hol is van (lenne) a reklám helye. Csakhogy!) A WP mossa kezeit, és a reklámok megjelenéséért Téged tesz meg bűnbaknak, Kedves Olvasóm, úgyis, mint “látogatót“. Legalábbis én csak így tudom értelmezni az “Alkalmanként néhány látogató hirdetést jeleníthet meg” mondatot, és nem tudok arról, hogy diszlexiás lennék (bár némely szolgáltató ügyfélszolgálata rendszeresen igyekszik ebben megingatni, miszerint nem ők a diszlexiások, hanem én).
.
Wordpress: a reklám helye
Tehát ha esetleg Te, Kedves Olvasóm, a nevezett “néhány” látogató között lennél, kérlek, legalább jobbfajta hirdetést próbálj megjeleníteni, bár az igazi az lenne, ha olyat sem. De belátom, hogy Neked is kell élni valamiből, hiszen gondolom, Te se jelenítesz meg hirdetést a blogom zegzugaiban szerelemből. (Vagy szívatásból…?)
.
Ha a viccet, és a tréfát félreteszem, akkor valószínűnek tartom, hogy az eredeti angol szöveget jól félrefordították, ahogy gyakran megesik. Jó lenne látni az eredetit, de olyan nehézkes teljes angol felületre váltani (ha egyáltalán lehetséges), hogy egyelőre ezzel nem bajlódom. Ugyanis annyira intelligens már minden (kütyü, algoritmus), hogy a felhasználó helyett kitalálnak mindent, akkor is, ha az nem is akarja, sőt egész mást akar. Gyakorlatilag az intelligens kütyük/gépek/programok (készítői és szolgáltatói) megfosztják a felhasználót a szabad akaratától. Szép új világ, és csak még olyanabb lesz, az ám! A jövő diktátorainak nagy örömére.
.
Ha esetleg valamilyen módon, valahol belebotolnál ennek az információs ablaknak (a szövegének) az angol nyelvű eredetijébe, Kedves Olvasóm, valahogy juttasd el hozzám, mert kíváncsi vagyok rá, hogy menyire lehet igaz a fenti sejtésem.
.
Persze, fizetős WP csomagra is válthatnék, de annyira nem vagyok ám vele elégedett – jó sokat kell küzdenem az “intelligens” automatikusokkal* automatizmusokkal, pl. a formázásokkal – csak úgy “jobb híján” használom.Kacaj

Ezt csak azért mondom, mert ez itt a reklám helye.

*ez a tévesztés is megérne egy misét, de inkább egy külön cikket 🙂

3 responses to “A reklám helye

 1. pz 2018-04-12 11:19

  Kedves eVitae,
  Szerencsére ritkán, de előfordul nálam, hogy azt hiszem feltaláltam a spanyolviaszt, és olyankor – főleg ha nincs időm – előbb cselekszem, mint tájékozódom, vagy gondolkodom. Így keveredtem a fb-on egy beszélgetésbe ezzel az írással kapcsolatban. Mivel ehhez nem értek tényleg azt hittem, hogy egy látogató tehet fel hirdetést az oldalra. Aztán amikor már jobban ráértem és elolvastam amit írtál, meg körülnéztem, rájöttem hogy talán bölcsebb lett volna hallgatni.
  Szóval utána nem hagyott nyugodni a dolog és megpróbáltam az eredeti angol szöveget megtalálni, persze eddig nem sok sikerrel. De azért remélem lesz megoldása a rejtélynek, és alkalmanként azért néhány hirdetés is meglátogathat.

  Kedvelik 1 személy

  • eVitae 2018-04-12 17:44

   Kedves pz, köszönöm a hozzámszólásodat 🙂 Sajnos mivel a Facebook pár napja nemkívánatos egyénként kizárt magából, így ott nem tudok reagálni 😦 . Az FB-vel azóta is küzdök – még nem adtam fel, hogy valamikor mégis visszaenged magába, annak ellenére, hogy az ellenszenv kölcsönös, és talán ezért szívat. Nem kicsit, nagyon. Így most csak itt tudok válaszolni. Igazán köszönöm, hogy foglalkozol a problémámmal, de mint látod, van egyéb gondom is, hogy a többiről ne is beszéljek. Mindazonáltal hátha egyszer a szóbanforgó eredeti szöveget is megtaláljuk. Egyszer. Üdv. eVitae 🙂

   Kedvelés

   • pz 2018-04-12 19:49

    Hát igen. Gondok azok mindig vannak itt. Én már úgy vagyok vele, hogyha jól érzem magam az már gyanús és keresek magamnak.

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: