eVitae

Nem mondhatom el senkinek

Hagyjátok Orbánt uralkodni tovább

Orbán Király
Hagyni kell Orbánt uralkodni.
Az idők végezetéig.
Vagyis ameddig bírja.
Avagy: miért nem szavazok.
Most sem.

 1. Orbán nem tud veszíteni. Ha szexista lennék, hozzátenném: egy igazi férfihoz méltón. De mert nem akarok annak látszani, így csak azt mondanám: egy igazi politikushoz méltón. De mert a politikusi foglalkozás számomra már rég elvesztette minden hitelét, így csak azt mondom: Orbán nem tud veszíteni, valamirevaló felnőtt emberhez méltón. Láttuk ezt 2002-től, de még inkább 2006-tól, amikor is nyolc éven át az uszítást, lázítást eszköztárába emelte, jól begyakorolta, magas szintre fejlesztette. Végül is neki volt igaza: Magyarország népe (a többsége) vevő az ilyesmire. Hiszen hogyan tudott volna 2010-ben simán teljhatalomba kerülni, és azóta is napról napra, hónapról hónapra, évről évre, ennyire megszilárdítania, kézivezérlésűvé fejlesztenie?
  .

  És nyilván ugyanezt, a már jól bevált eszközt veti be újabb győzelmei érdekében, mint pl.: teljes spektrumú uszítás Soros György és a menekültek (“migránsok“) ellen. Persze a csipkelelkű finomkodók nem nevezik nevén az uszítást (nem merik?), ahogy már megismertem a természetüket: a sz@rt csipkekendőbe csomagolva maximum gyűlöletbeszédet, -keltést rebegnek.
  .
  Nos, hát mi lenne itt kérem, ha (feltéve, de lehetetlennek tartva) Orbánt valahogyan megfosztaná az “istenadta nép” ettől a teljhatalomtól, amit kezdetben annyira vágyott, aztán amihez már úgy hozzászokott, hogy hatalomfüggőnek is nyugodtan mondhatnánk. Ha 2002-ben és 2006-ban úgy bekattant a két vereségétől, hát mi lenne most nyolc év hatalmi mámora után? Megint csatatérré változtatná Budapestet, kivezényelve a nácikat (csipkelelkűeknek: nemzeti radikálisokat), ahogy 2006-tól nem lehetett egyetlen nemzeti ünnepet sem békességben megtartani, de találtak egyéb ürügyeket is a randalírozáshoz. Igaz, hogy a Jobbik (azaz Vona) ismételt együttműködése kérdéses lenne, mert mostanra már az is elpuhult (már a nácikban sem lehet bízni, azok is elkurvulnak hataloméhségből kifolyólag), de azért van az országban számos illegális magyar hard-náci szervezet (ha mégse elég, akkor majd csinál(tat) többet – van az eszmére kereslet), akik a piszkos munkát készséggel elvégeznék. Most is.
  .
  Hááát, szerintem senkinek se hiányzik a 2006-2010 között folyamatosan megtapasztalt hadiállapot, ami esetleg még komolyabb lenne most. Mondta valaki, hogy nem érdekes, csak Orbán bukjon, bármi is az ára; ha túléltünk Holokausztot, ’56-ot, akkor ezt is. Csakhogy nem mindenki élte túl azt se. Sőt: sokan nem.
  .
  De különben is: mi is a baj Orbánnal? Demokrácia köntösében flangáló diktátor. És arra a köntösre nagy szüksége van: Európa, és a világ színpadán kell a színjáték. És különben is: durvább eszközöket nem kell bevetnie, hiszen minden a kezében van, azt csinál, amit akar, a nép pedig isteníti, a kisebbik rész meg fél. Hát hadd játsszanak együtt: Orbán, az országa, és a világ. Oszt jó napot.
  .
 2. Na és ki lehetne helyette? Ugyan kikre szavazhatnék 2010 óta? Akik készséggel szolgálják-legalizálják Orbán rendszerét, a látszatdemokráciát? Akik játszótársául szegődve az ellenzék tetszetős szerepét magukra öltik? Akiknek nincs komolyabb szavuk/tettük az uszítás politikája ellen? Magyarország törvénysértéséről meg tudomást sem vesznek?
  1. A régebbi demokratikusnak mondott pártok (maradékai)? Akik tálcán adták Orbánnak a teljhatalmat? Ugyan már, nem is akarják igazán az “Orbánváltást”, hiszen kinek kell az a sok munka, a felelősség, a sok macera, ami egy ország menedzselésével jár? Az is elég nekik, hogy Orbán uszályában kényelmesen legyen képviselői javadalmazásuk és látszatpozíciójuk.
  2. Az új, demokratikusnak mondott ellenzéki jövevények? Őket inkább a szereplési vágy hajtja a nyilvánosság színpadán, na meg hogy ők is részesedhessenek már kicsit a közpénzek és a hatalom morzsáiból.
  3. A Jobbik(Vona)? Akik átmentek light-náciba, sőt meg is tagadják a 2006-os keményvonalas eszmeiségüket? Hát hogy lehetne bízni köpönyegforgatókban (persze az összes politikus is az).
  4. Talán még a 2farkúak jöhetnének szóba, de hát ők csak arra valók, hogy parodizálják ezeket a választási komédiákat. Már ha lehet hinni legalább nekik.

  És a demokráciát* mantrázó politikusféleségek még azt se tudják, Nem az vagyok, aminek látszomhogy a demokrácia nem azt jelenti hogy négyévente elzarándokol szavazni az egyszerű állampolgár, és ezért egy-két hónappal előtte hirtelen eszükbe jut, hogy létezik, és elkezdik őt zaklatni ezerrel a politikai marketingjükkel (az ő pénzéből), és ígérnek neki fűt-fát, zúdítják rá a politikai spamet elektronikusan, papíron, személyesen, és kelletik magukat mint a kurvák: engem válassz pubi/szivi, én a mennyországot adom neked egy napra, egy éjszakára, egy órára. Hol vannak két választás között? Mikor mennek oda hozzá azzal, hogy miben segíthetnének neki? És mikor tesznek valami kézzelfoghatót értük két választás között? Még kampány idején se, a magakelletés helyett!

 3. Egyetlen pozitívum az egész választási játékban, hogy megszüntették a kampánycsendet, ami mindig is borzolta a kedélyemet az értelmetlenségével. És hát nem érdekes, hogy azt is Orbánék szüntették meg (ha jól emlékszem, majd ráguglizok egyszer, talán), és nem a Szent Szólásszabadság apostolai?
  .
 4. Amit nem értek még, hogy miért kell a részvételi arányt közzé tenni a szavazás egész menete alatt? Végülis ez is olyan infó, amivel lehet manipulálni, legalábbis egyes, a választási számmisztikához értőktől beszűrődő gondolatfoszlányok szerint. De hát szerintem nem ezen múlnak a lényegi dolgok.

* A demokrácia fogalmába most nem megyek bele, pedig az is megér egy misét. Többet is. De ez meghaladná e cikk mondanivalóját, a terjedelmét nem is említve. Most csak annyit: a demokrácia jelentésével is vannak fenntartásaim. Mindjárt az állítólagos elsőként ismerttel, az Athéni demokráciával (ha hinni lehet a Wikipédiának – magyarul nincs meg a szócikk, mondjam azt, hogy nem meglepő?): elképzelem, mennyire elragadtatottak lehettek a nők, a rabszolgák (a felszabadítottak is!), és még egyéb kirekesztettek, hogy a történelem első demokráciájában élhetnek. Továbbá hajlok arra a vélekedésre, hogy a demokráciát nem igazán demokratikus eszközökkel is védeni kell. Mert védeni kell(ene), hiszen a demokrácia eszközeivel csak a diktátori hajlamú emberek (khm. leginkább férfiak) tudnak igazán élni. Vissza. És a gonosz ellen nem lehet csak szép szavakkal, holmi csipkekendőkkel küzdeni. Ahogyan az 2002-2010 között is bebizonyosodott. Ilyenkor végül csak a látszatdemokrácia jut a népnek. Jó esetben.

Hagyjátok hát Orbánt uralkodni. Tovább. Ámen.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: