eVitae

Nem mondhatom el senkinek

SOS! Iványi egyházának megmentése

Iványi Gábor

Iványi Gábor

Belső e-migrációm résein csak most szűrődött be hozzám ennek a sokadik fidesz-húzásnak a híre, ezért csak most, lastminute módon kérlek, kedves Olvasóm: próbálj Te is tenni azért, hogy Iványi Gábor egyháza, a MET fennmaradhasson.

Mi sem természetesebb, hogy az illegitim fidesz kormány ki akarja golyózni azokat az egyházakat (is), amelyek nem kompatibilisek a szélsőjobbos eszmerendszer által biztosított hatalmi törekvéseivel.

A pillanatnyi (2013 szeptemberi) fidesz játékszabály szerint a MET csak akkor kaphat (fidesz által [oh, nagy ég! – mintha gyógyszer lenne Ha-ha-ha:] “bevett“) egyházi státuszt, ha – természetesen taglistával – igazolhatóan szeptember 30., hétfőn éjfélig bezárólag legalább tízezer tagja van.

Iványi Gábor és egyháza feltétel nélküli támogatást érdemel mindazoktól, akik sajátjuknak is érzik a tagsági nyilatkozatban is megfogalmazott, és eddigi működésével is megerősített küldetését:

“(…) Vallom, hogy minden ember szabadnak, valamint méltóságban és jogokban egyenlőnek születik, ennek jegyében elutasítom a rasszizmus, az idegengyűlölet, az antiszemitizmus, cigányellenesség és a diszkrimináció minden formáját, és támogatom, hogy az egyház küldetésének megvalósítása során küzd ezen ideológiák terjedése és kiteljesedése ellen, ugyanakkor szolgálatával elsősorban a szegények és a jogaikban korlátozottak felé fordul.(…)”

Ilyen küldetést és tevékenységet mindazok tiszta szívvel támogathatnak, akik világnézetének ezek szintén alapvető elemei.

Jelen pillanatban a támogatás leggyorsabb módja, hogy tagja leszel a MET-nek: a MET honlapján megtalálható nyilatkozatot kinyomtatod, kitöltöd, és leadod a Bp. VIII. ker. Dankó u. 11. portáján, esetleg a kitöltött-aláírt papír beszkennelt képét emailben vagy faxon elküldöd. Ez a lépésed egyúttal a fidesz-hatalom diktatórikus magatartása elleni bátor tiltakozásnak is tekinthető.

Nem autentikus csatornák szerint még sürgősen szükség van nyilatkozatok leadására a hátralévő két napban.

A további, pontos részleteket, kontakt infókat, MET-alapszabályt a MET honlapján találod:
http://www.metegyhaz.hu/tagmegujito/tagmegujito.html

Kérlek, saját ismeretségi köreidben is terjeszd ezt a segítő/tiltakozó lehetőséget, különösen, ha a saját belépésednek mégis lenne bármilyen kizáró oka. Külföldi állampolgárt a fidesz várhatóan nem tekint majd “beszámíthatónak” (erre vonatkozó biztos infót ugyan nem lelek, de naná, hogy nem!).

A fideszt ismerve nagyon is el tudom képzelni, hogy ha a taglétszám el is éri hétfő éjfélre a tízezret, akkor is nagy erővel keres, és talál is olyan hibákat, kifogásokat, ürügyet, bármit, amibe belekötve mondhatja: a MET törölve, oszt jó napot! De ha mégse (a fidesz macska-egér játékának  része, hogy hagyja egy kicsit ringatózni áldozatait a hamis illúzióikban, hogy aztán annál jobban pofára essenek Schadenfreude), akkor mielőbb újabb trükköt fog kieszelni, amivel  a fidesz-idegen (fidesz-nyelven: nem “bevett”) egyházakat mégis csak kisöpörheti a magyar társadalomból. Ezért egyáltalán nem lehetetlen, hogy hiábavaló lesz az igyekezetünk a MET megmentéséért.

De legalább próbáljuk meg, Kedves Olvasóm.

8 responses to “SOS! Iványi egyházának megmentése

 1. Irene Horvat 2013-11-09 19:45

  kérdezem,nem Iványi atya keresztelte O.V első 2 gyermekét? Nem ő esketette össze öket,illetve áldotta meg,a 2.-dik gyermek keresztelőjén,a szülőket? Ráhel most járt hittan előkészitőre esküvő előtt,abba a templomba,ahol járda készült. Tehát ez utal valamire?

  Kedvelés

 2. Bogád Antal 2013-09-30 10:18

  Iványi Gábor, remek ember, ezt már többszőr is bebizonyította. Elég régóta ismerem. Megalkuvást nem tűrő, egyenes ember. A hajléktalanok segítése érdekében, is megteszi, ami tőle, telhető.
  Bogád Antal

  Kedvelés

  • Apró Ági 2013-10-02 11:46

   Én is ezt tapasztaltam saját magam. Nincs sok olyan ember akiért a rossz szememmel állandóan írogatnék miatta. Nagyon jó ügyet szolgál aki segít Iványi Gábornak ill. munkatársainak.

   Kedvelés

 3. tettek101 2013-09-30 01:02

  Minden ateista csatlakozhat ehhez az egyhazhoz tuntetoleg.
  Talan itt fog az orbanisag osszedolni.
  Meg se alljunk 100000 tagig.

  Kedvelés

  • Apró Ági 2013-10-02 11:49

   Az embertársaink megsegítése nem lehet függvénye annak hogy hívők vagyunk e vagy ateisták. Az igaz EMBER segíti az elesetteket. Ezt teszi IVÁNYI GÁBOR is. Ő igaz ember a szememben.

   Kedvelés

   • tettek101 2013-10-08 03:44

    Erdekes a regebben elhunyt Ivanyi Tibor tevekenysege, es peldamutato jelleme.
    Ivanyi Gabor a fia.

    Kedvelés

 4. Kisördög 2013-09-29 06:32

  Nyilvánvaló, hogy orbánék (elmebeteg banda) ezt az egyházat is potencillis ellenSÉGként kezelik, azért akarják megfojtani.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: