eVitae

Nem mondhatom el senkinek

Március hava

2013. március végefelé Magyarországra visszaszökött a tél. Hull a hó és hózik. Nem kicsit, nagyon. Csak rakódik, mint a guano. Fehéren, vastagon. De legalább puhán. Amíg le nem tapossák. Szép, szép a frissen esett hóval meglepett táj, de hát mégis csak hideg. És Március végén az ember Közép-Európában már inkább a feslő rügyekben, nyiladozó virágokban, csicsergő madarakban gyönyörködne, napsütésben mártózkodna. E tekintetben én is ilyen maradi vagyok, pláne, hogy a hideget nem szeretem. Még télen se.

Állítólag a globális felmelegedés jele a tavaszi tél, bár a magyarázatát nem igazán értem.  Ha melegszik a Föld, akkor itt mégis miért hosszabbodik egyre a tél…? De hát mindent én se érthetek. (De majd dolgozom rajta.) Az időjárás és a magyarországi politikai klíma összhangját viszont továbbra is természetesnek vélem.

Gondoltam, Kedves Olvasóm, ledokumentálom ide a különös esetet: tavaszt várunk és telet kapunk. Ha esetleg – teszem azt – 100 év múlva kíváncsi lennék rá, hogy milyen idők is jártak ekkor errefelé, akkor egyszerűbb lesz a saját blogomban visszakeresni, mint könyékig kutakodni a nettengerben, ahol már most is nehéz megtalálni a szaporodó e-kacatok között egy-egy konkrét, lényeges infót. A Google el van foglalva a Facebook lekörözésével (khm.  különös, amikor a gagyiság lesz a mérce), ahelyett, hogy a web leggyengébb és egyre gyengülő láncszemét képező kereső szolgáltatásokat fejlesztené. Így hát jobban teszi az e-polgár, ha csak magára számít.

Ha oly szerencsés vagy, Kedves Olvasóm, hogy a Föld kevésbé fagyos tájain élhetsz (akár időjárásilag, akár politikailag), akkor engedd meg, hogy irigyeljelek. De hogy mégis lásd, mi folyik errefelé, szemléltetésül egy képet is mellékelek:

Március hava

————————- FOOT ———————

One response to “Március hava

  1. Visszajelzés:Hónyúl | eVitae

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: