eVitae

Nem mondhatom el senkinek

Bächer és a szűzkurvák

Hír: Bächer Iván cikkét a Népszabadság.hu-nál kicenzúrázták.

Bächer IvánBár Bächer Iván a Séta c. írása óta számomra nem tényező, de ami az un. “demokratikus”, un. “ballibes”, un. “erők” kíméletlen kritikáját(1) illeti, az tökéletesen helytálló. Sőt. Olyan kurvákkal, akik bár szűzlány szerepében tetszelegnek, de közben ugyanúgy (sőt!) önként széttárják a lábukat egy illegitim, fasisztoid hatalomnak, mint a kurvaságukat nyíltan vállalók, szűzkurvahogyan is lehetne összefogni egy erkölcsi tisztaságért indított küzdelemben? Egyáltalán: hogyan is merülhet fel bárkiben is ilyen gondolatnak még csak az icurka-picurka morzsácskája is? Az ilyen szűzkurvák(a) ráadásul messze becstelenebbek azoknál, akik kurvaságukat nyíltan, bátran, őszintén vállalva szolgálják a kupleráj urait.

Így hát ebből a szempontból Bächer véleménye a szűzkurvákról egyezik az enyémmel. És teljesen érthető az is, hogy a cikk nem jelenthetett meg egy olyan médiumban, amelyik két urat igyekszik szolgálni: a kupleráj üzemeltetőit és szűzkurváit. Ezáltal ő maga is az utóbbi kategóriába esvén.(b)

————- FOOT ———————

Források:
(1) Miskolci hagyományBächer Iván írása, fovarosi-hirhatar.hu, 2013-02-01 13:12:21, http://www.fovarosi-hirhatar.hu/hir/miskolci-hagyomany-bacher-ivan-irasa

“…minden jó érzésű magyar polgárt fölháborított 2009-ben a miskolci rendőrkapitány nyilatkozata, amely rasszizmusában semmivel sem maradt el a jobbikos Gyöngyössy, vagy a fideszes Bayer – a rossz Bayer, mert van rossz Bayer és jó Bayer, ugye – mostani, nagy botrányt kavart megnyilvánulásaitól.Az illetékesek akkor le is váltották a helyi főrendőrt, ami a miskolciak osztatlan tiltakozását váltotta ki. A protestálók élére a kormányzó szocialisták helyi potentátjai pattantak, akik árpádsávos lobogók alatt együtt tüntetve a rasszistákkal, gárdistákkal, fasisztákkal el is érték, hogy a cigányozó főkapitány visszakerüljön hivatalába.

Akkoriban úgy mondták, hogy a miskolciak adják a szocialista párt meghatározó erejét. Ehhez képest egy évvel később elbukták és a szélsőjobb kezére adták nem csak Borsodot, hanem egész Észak-Magyarországot.”


(2) A fotó a WikipediaBächer Iván” szócikkéből származik: http://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A4cher_Iv%C3%A1n, a fotó pontos elérhetősége (e post publikálásának pillanatában): http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Bacher_ivan.jpg&filetimestamp=20080405150131

————–

Megjegyzések:
(a) Szűzkurva:

  • “Olyan nőnemű egyed, aki úgy viselkedik, mint egy prostituált, ám nem/nem is fog közösülni senkivel.Általában szokásuk a férfiak fejét elcsavarni, de mindez csupán arra jó, hogy szórakozzanak vele/bizonyítsák csábítóerejüket.”(nepszotar.com: szűzkurva)

    Nos, Kedves Olvasóm, talán máris észrevetted, hogy én nem ebben az értelemben használom e postomban a szűzkurva fogalmát, hanem épp ellenkezőleg. De mivel hosszas töprengés során sem tudtam meg- ill. kitalálni egy másik, hasonló, de ellentétes értelmű frappás szóalkotást, így hát kiterjesztett jelentéssel használom az eredeti, nagyon ötletes szóképződményt: azt is szűzkurvának nevezem, aki nem győz szende szűzlány szerepében tetszelegni a világ előtt, miközben suttyomban kurvább a megélhetése formáját tökösen, nyíltan vállaló kollégájánál.

  • Egy másik definíció: hogymondom.hu: szűzkurva
  • És lám: nem vagyok egyedüli, akinek a politika kapcsán a kurválkodás jut eszébe: gepnarancs.hu: Politikai szűzkurva, 2013. február 27. Bár itt a szűzkurvaság eredeti jelentésében szerepel, és szerintem tévesen, hiszen a – pláne a magyarországi – politikában ilyen értelemben sincsenek szüzek. De a narancsos cikk részletesebb taglalása túlmenne e post keretein.


(b) Nyilvánvaló, hogy a fidesz hatalomnak nagy tetszésére válna egy ilyen, a “demokratikus ellenzéket” keményen “fikázó” cikk megjelenése bármelyik, általa kézivezérelt magyar médiumban. Így lássuk csak be, Kedves Olvasóm, hogy a nol.hu urai ez esetben nem az egyik “gazda”, a fidesz kedvében akartak járni eme öncenzúrával. Kell, hogy legyen (még) egy másik “gazdája” is a médiumnak, nemde? Mégpedig egy olyan másik gazda, aki képtelen önkritikára, aki nem tűri a kritikát, ugyanakkor nem győzi magát demokratikusnak önfényezni szüntelen. Talán tudod, Kedves Olvasóm, hogy kikre gondolok…

————–

Kapcsolódó postok:

One response to “Bächer és a szűzkurvák

  1. Visszajelzés:Franciaország, ahol van antifasizmus | eVitae

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: