eVitae

Nem mondhatom el senkinek

Orbán beteg?

Orbán Viktor

Orbán Viktor

Magyarországi tudósítóim(a) adták tudtomra a hírt: a birodalom alattvalóin izgalom (aggodalom?) lett úrrá (újra?) bizonyos Orbán Viktor nevű teljhatalmú (amúgy illegitim) uralkodójuk (1) egészségi állapota miatt.

Nem mintha érdekelne bármi is e birodalom kapcsán: se az alattvalók illedelmes alattvalósága, se a náciknak köszönhetően  teljhatalomhoz jutott uralkodójuk zavartalan uralkodása. De kedves tudósítóimnak hiába mondom, hogy kíméljenek meg a birodalmi hírektől, egyszerűen elképzelni se képesek a belső emigráció mibenlétét.

Így jutott tudomásomra, hogy bizonyos Orbán nevű uralkodójuk egy bizonyos birodalmi (augusztus 20.-i) ünnepség ceremóniájának videófelvételén mintha valamilyen betegség  jeleit mutatná.

ATVzrt: Pataky is kapott egyet Orbántól[http://www.youtube.com/watch?v=-g7XNeP7v9I/]

A felvétel eredeti tárgya a birodalmi kitüntetések birodalmi díszítőelemekkel ékesített ünnepélyes kiosztása a birodalom uralkodója szívének kedves, magyarán a birodalmat engedelmesen szolgáló alattvalók részére. A felvétel címében vélhetően az egyik ilyen alattvaló neve (Pataky) van kiemelve. Hogy ki ez az alattvaló, fogalmam sincs, és nem is érdekel – mondanivalóm lényegétől is meglehetősen távol esik. (Ha netán Téged mégis érdekelne, Kedves Olvasóm, ennek a felkutatását kivételesen Rád hagyom.) A videót az egyik birodalmi média publikálta (Published on Aug 20, 2012 by ATVzrt), hozzá természetesen alattvalóhoz illő stílusban közli a vonatkozó “információt”: “Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke augusztus 20. alkalmából rangos állami kitüntetéseket adott át hétfőn a Parlamentben.” Ennyi. Igazi információ ez akkor lenne, ha itt helyben megadnák a kitüntetett birodalmi kegyeltek névsorát is, de legalább egy webhivatkozást raktak volna mellé, ahol ezt megtalálhatnánk. De megszokhattuk, hogy ilyen precizitást az amúgy megtévesztésből kifolyólag magukat balosnak-liberálisnak-demokratikusnak fényezőktől nem várhatunk. Alapos munkához csak a nácik veszik a fáradtságot.

Én persze kérdezném, hogy ki az az Orbán Viktor, ha maradandóan nem véste volna be emlékezetembe: ő az, aki 2002-ben, a politikai vereségét felnőtt-, férfimódra elviselni képtelen politikusként meghirdette a bosszú, a gyűlölet, a kirekesztés politikáját (lásd: “a haza nem lehet ellenzékben“) egyidejűleg meghonosítva  az ezt szolgáló, a “másfajtákat” alázó, lealacsonyító durva közbeszédet. Majd az illegális nácik hathatós segítségét 8 éven át  igénybe véve 2010-re gyakorlatban bizonyította, hogy a lehető legjobb lóra tett, mert Magyarországon erre van kereslet. Nem kicsit. Nagyon. Az a kevés pedig, akinek amúgy nem lenne erre a politikára igénye, azok bármilyen hatalom törvényét és törvénytelenségét – azaz (bármilyen) hatalmat – tisztelő, illedelmes, gyermeklelkű, (pláne ha állami) fizetésből élő állampolgárok,  akik játszi könnyedséggel engedelmességre, meghunyászkodásra, később felejtésre bírhatók az erő, a megfélemlítés (akár “demokratikus” színűre festett) eszközeivel. És e koncepció létjogosultságát 2010 óta is folyvást bizonyítja. (Nem Orbán. Az ország.)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4c/K%C3%B6v%C3%A9r_L%C3%A1szl%C3%B3_2007.JPG/320px-K%C3%B6v%C3%A9r_L%C3%A1szl%C3%B3_2007.JPG

Kövér László

Én persze kérdezném, hogy ki az a Kövér László, ha maradandóan nem véste volna be emlékezetembe: ő az a Kövér Köteles László, aki 2002-ben, Orbán fenti politikájának hű katonájaként (a XXI. század Európájától, a demokratikus eszméktől fényévekre (visszafelé) eső módon) a másképp gondolkodóknak “jóindulatúan” ajánlotta, hogy keressenek maguknak egy vastag kötelet, erős gerendát, oszt kössék fel magukat. (Magyarán: a demokrácia le van sz@rva, egyáltalán mindenki le van sz@rva, aki nem a “mi fajtánk”, aki nem minket szolgál – az mind, mind magasról le van sz@rva. Oszt jó napot.)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/bf/J%C3%A1nos.%C3%81der2000.jpg/186px-J%C3%A1nos.%C3%81der2000.jpg

Áder János

……………………………

Én persze kérdezném, hogy ki az az Áder János, ha nem tudnám, hogy ő is a fenti két politikai kalandor által meghirdetett/szolgált, 2002-től szélsőjobbossá vált politika hű katonája.

……………………………

……………………………

És mert a fenti három fickó most is csak ugyanaz számomra, aminek 2002-ben bemutatták, majd azóta folyvást mutatják magukat – bármilyen címeket is aggassanak magukra és egymásra egy illegitim politikai hatalom képviselőiként -, hát nem kérdem, kik ők.

No de hogy (ennyi fecsegés után) a fő témaszálra visszatérjek, Kedves Olvasóm…

[Folytatás: Orbán szája]————————- FOOT ———————


(a) Ha eddig nem voltál “követőm”, Kedves Olvasóm, Neked itt újra megismétlem: 2010 áprilisa (a magyar demokrácia lehetőségét évtizedekre szertefoszlató választások) óta nem olvasom, nem hallgatom, nem nézem a magyar birodalmi híreket. Egyrészt árt az egészségemnek, másrészt csak olyasmit tartalmazhatnak, amelyek semmi újat nem jelentenek többé számomra. És: hányni mástól is tudok(2).

————–


(1) Orbán Viktor:


(2) eVitae, 2012.06.17.: Nem elég! https://evitae.wordpress.com/2012/06/17/nem-eleg/

————–

Kapcsolódó postok:

4 responses to “Orbán beteg?

 1. Visszajelzés:Orbán? Királyság! « eVitae

 2. zambia 2012-09-07 10:09

  Orbán bizony beteg,mert kifossza az országot,kifossza a népet örületes tempoban,az örület tünetei mutatkoznak rajta.

  Kedvelés

  • evitae 2012-09-10 06:00

   Egy országnak olyan vezetői vannak, amilyeneket megérdemel. Ha egy ország, ha egy nép hagyja magát kifosztani, akkor azzal a néppel sincs minden rendben, ahogy azt Kertész Ákos és nemrégiben a tőle plagizáló Orbán is megmondta: az a nép szolgalelkű, annak erős kezű diktátorra van szüksége. És a nép ezt a nézetet csak folyvást igazolja.

   Kedvelés

 3. Visszajelzés:Orbán szája « eVitae

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: