eVitae

Nem mondhatom el senkinek

Hát, Ausztrália is… (vagy se…?)

AusztráliaMost vagyok csak igazán meglőve, Kedves Olvasóm. Kiderült, hogy világgá menésem célországai listájának első helyezettje,  Ausztrália is nácibarát:

“Australia’s highest court ruled on 15 August 2012 that 90-year-old Zentai cannot be extradited to Hungary because the offense of a “war crime” did not exist in Hungarian law in 1944.”(1)

(Magyarul: “Ausztrália legfelsőbb bírósága 2012.08.15.-én meghozott döntése értelmében a 90 éves Zentai nem adható ki Magyarországnak, mert 1944-ben a “háborús bűn” fogalma még nem szerepelt a magyar jogban.”)

Nem mintha nagyon csodálkoznék, hiszen Ausztrália is egyik aláírója az  1947-es párizsi békeszerződésnek, mely szerint Magyarország nem engedheti területén fasiszta szervezetek működését. És mint tudjuk, a többi aláíró országgal együtt Ausztrália is magasról lesz@rja, hogy mit írt alá, és hogy ezek alapján nemzetközi egyezményeken Ausztrália aláírása se ér egy kalap sz@rt se. Mindahányan segget csinálnak a szájukból, de hát ha tehetik, miért is ne tennék, nem igaz, Kedves Olvasóm? Még csak önérzetük sincs, hogy egy ici-picit szóvá tennék, legalább látványilag, színből, (teszem azt: ejnye-bejnye), amiért egy kis semmi ország kacagva veszi semmibe azt az egyezményt, amit ezek a nagy és erős “demokráciák” aláírtak. Hacsak nem összekacsintva szorgosan dolgoznak együtt egy új, világméretű fasizmus építésén… És mint tudjuk: cél szentesíti az eszközt. Nemde, Kedves Olvasóm?

No de azért mégis. Nem tudom, Magyarország és Ausztrália melyike tanul a másiktól – kísértetiesen hasonló cinikus, pofátlan indoklást ismerünk Ságvári Endre gyilkosa, Kristóf László nyilas csendőr 2006-os rehabilitálása kapcsán, a magyar legfelsőbb bíróság jóvoltából: “Kristóf László I. rendű terhelt és a vele együtt intézkedő csendőrök mindenben a korabeli jogszabályoknak megfelelően, tehát nem „törvénytelenül” jártak el.(2) (Az csak hab a tortán, hogy 2006-ban a magukat azóta is folyvást baloldalinak, demokratikusnak fényező megélhetési politikusok voltak “hatalmon”.)

Nem csoda, ha a hülye magyar nácik visítoznak a kéjtől. Már amennyire lehet hosszú évek óta tartó folyamatos orgazmusukat még egyáltalán fokozni.(3) Viszont teljesen igazuk van: a magyar-ausztrál közösnek tűnő jogi(?) koncepció szerint minden német náci, magyar nyilas és egyéb fasiszta háborús bűnöst rehabilitálni kell, a nürnbergi per is cakk-pakk törvénysértő volt. Innen már csak egy lépés, hogy az új fasiszta tendencián munkálkodók elérjék, hogy egyik-másik ország (bírósága) hivatalosan kijelentse, az egész náci-fasiszta tömegmészárlás nem is igaz. Ami kis öldöklés meg esetleg, netán, mégis volt, az csak a korabeli törvényeknek megfelelően történt, szépen, szabályosan. És ha valami nem, vagy törvényesen történt, akkor miért is védekezne a nép az ellen, hogy újra megtörténjen? Így hát semmi akadálya nem lenne, hogy “először” megtörténjen. Újra.

Érdekes lenne tudni, hogy a “demokratikus” világ hogyan varr gombot az ausztrál döntés okozta logikai abszurdra? Nem hiszem, hogy nagyot tévedek, ha azt mondom: sehogy. Nem is érdekli. Minimum szemet huny afölött, mi készülődik, ahogy tette ezt 70-80 éve.

Persze, az is lehet ám, hogy csak Magyarországot hagyják-segítik egy új fasizmus felé sodródni. Kell egy hely, ahol a világ nácijai otthonra lelnek, és így legalább nem a fejlett demokráciákat szennyezik. Hadd kínlódjék velük egy kis semmi ország, amelyik úgyse tudja/akarja megtanulni, mi a demokrácia. Mondhatni: kár belé.

Csak egyet nem értek az egészben: Zentai Károlynak ugyan mi félnivalója van egy olyan országtól, amely a régi és új nácik menedéke, paradicsoma? Ennyire rosszul tájékozott lenne?

Mindenesetre most elbizonytalanodtam. Ezek után merre keressek magamnak hazát?

Attól tartok, Kedves Olvasóm, számomra már csak egy út van.

__________________________________________________

Kapcsolódó postok:

__________________________________________________
(1) http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Zentai
(2) http://antifa-hungary.blogspot.hu/2010/07/emlekezes-sagvari-endrere-2010.html
(3) http://www.sokkaljobb.hu/content/zentai-k%C3%A1rolyt-nem-adja-ki-ausztr%C3%A1lia
http://barikad.hu/vilagra_szolo_ausztral_dontes_zentai_ugyeben-20120815
(4) A kép forráshelye:

2 responses to “Hát, Ausztrália is… (vagy se…?)

 1. Andika 2012-08-24 14:51

  Annak idejen Zentai ur a magyar regularis hadseregben szolgalt, melynek tagjai ezerszamra pusztultak el a haboruban. Nem hiszem, hogy mind naci lett volna, tulnyomo tobbseguk valoban parancsra vett reszt a haboruban! (Semmilyen kegyetlenkedes parancsok moge bujtatasaval nem ertek egyet!). Zentai ur nem a nyilas bandakban tevekenykedett. Lenacizni, valamilyen koholt vad alapjan, amit nem bizonyitottak, nem tisztesseges dolog. Ezen az alapon azt a ketszazezer szerencsetlen hazankfiat, aki ott maradt a Don kanyarban mind nacinak lehet hivni.
  A magyar hatosagok nem vadoltak semmivel, mindossze ki akartak, akarjak kerdezni. Ha barmikor komolyan vettek volna a magyarok, akkor ide utaztattak volna ket hivatalos szemelyt es kikerdezhettek volna. Garantalom, hogy meg a szallasukat is fizette volna Zentai ur. Meg hetekig tarto vendeglatas is olcsobb lett volna, mint amennyit a jogi vedelemre koltott.
  A birosagok pedig kizarolag a torvenyek merlegelesevel hozhatjak meg az iteletuket. Tetszik, nem tetszik, ez van. A fasisztakat nem akarjak vedeni, a torvenyeket betartani es betartatni igen! Immaron tobb, mint 20 eve elek Ausztraliaban, s bar ertoje sem es szakertoje sem vagyok a jognak, de valamelyest jobban ismerem, mint mas orszagokban elok.
  Nem tudom, hogy Zentai ur tagja volt-e a nyilaskeresztes partnak, nem tudom, hogy barmit elkovetett-e, de int minden embert, ot is megilleti az artatlansag velelme, ameddig a birosag nem nyilvanitja bunosnek. Szerintem egy birosagi itelet alapjan, ami onnek nem tetszik, egy orszagot elitelni nem tisztesseges dolog.

  Kedvelés

 2. Visszajelzés:Van másik? « eVitae

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: