eVitae

Nem mondhatom el senkinek

Nem elég!

← Előző oldal (Previous page)……………………………[1 2 3 4 5 6]……………………………Következő oldal (Next page) →

Egyéb “demokratikus erők”?

Párbeszéd a demokráciáért – egy pohár sör mellettSzolidaritás? Aminek a képviselői egy rendezvényen rendkívül vehemensen keltek az illegális náci jobbik védelmére, azokat a baloldaliakat nevezve kirekesztőknek, akik amiatt emelték fel a szavukat, hogy ne kelljen a nácikkal együtt kiállniuk egy fidesz-kormány elleni demonstráción? Érdekes, azóta sem hallottam róla, hogy előkerült volna az a videofelvétel, amely bizonyítaná, hogy mi és hogyan is történt ott a sörsátorban. Ellenben azóta ez az FB oldal már nem is él. És ez a néhány baloldali tette meg az egyetlen értelmes, érdemi lépést a magyarországi törvénysértés ellen: pert indítottak a magyar állam és ügyészség ellen(2) az illegális náci szervezetek működése fölötti szemhunyása miatt! És azóta sem hallottam arról, hogy bármiféle “demokratikus erő” melléjük vagy mögéjük állt volna! Ehelyett a Szolidaritás is a slacktivizmusnak, a látszatnak, a semmire se jó, de alibinek kitűnő online petíciók divatjának hódol(3) – legalábbis olyan ügyeket illetően, amelyeknek számukra politikai marketingértékük van: lehet velük szédíteni az istenadta, magukat demokratának hívő népeket. Természetesen a Szolidaritás se nevezi nevén a bajt, se nácikról, se fasisztákról nem ejt szót, csak mindenféle egyéb kikerülő, puha maszatoló verbálpettinggel eteti az illúziókra vágyó népeket. No persze, hiszen a rendvédelmi szervezetek soraiba (is) szépen beépültek a nácik, házinyúlra hogyan is lőhetnének? (Lásd: pl. Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete.)

Pápai Gábor

Pápai Gábor

Milla? (Született: “Egymillióan a magyar sajtószabadságért“) Amelyik az első rendezvényükön egy olyan “ballibes” médiamunkást állított színpadra, a sajtószabadság égisze alatt, aki végül a sajtószabadság eszméjét elárulva lefeküdt a náciknak? És akiket nem láttam ott pl. az illegális nácik által indított Andrassew Iván elleni sajtóper tárgyalásain (nem hogy egymilliójukat, de egyet se)! És akiknek most se hallom a hangjukat a Szent Sajtószabadság nevében, amikor Andrassewet Tőkés László beperelte(4) az író róla szóló könyve miatt. (És ki lenne más Tőkés ügyvédje, mint Futó Barnabás, az illegális nácik állandó jogi képviselője az általuk rendszeresen indított ballibesek elleni perekben?) És akiknek most se hallom a hangjukat a Szent Sajtószabadság nevében, amikor Pápai Gábor karikaturistát egy rajza miatt feljelentette(5) az illegális náci jobbik! Ehelyett évente 1-2 alkalommal óriási látványdemókat rendeznek. Ekkora szervező- és mozgósító erőt ha valóban az Ügy szolgálatába állítottak volna, akkor őket már tényleg lehetne demokratikus erőnek nevezni. Így viszont csak rendkívül ügyes szerepjátékosok, akik a csecsemőlelkű ballibes-demokrata népeket sikeresen palira veszik. (Nem mintha a naiv magyar ballibes-demokrata népeket átverni bárkinek is ne lenne gyerekjáték.) Az illegális nácik léte sose zavarta őket, az antifasizmus nem vág a profiljukba, hát persze, hogy visszautasították a mostani meghívást is.

4K! ? Ez azt se tudom, micsoda. Valami zártkörű kis látvány-klubocska lehet, akik most pártocskásat kezdtek talán játszani. De mert róluk se hallottam, hogy zavarná őket Magyarország törvénysértése, az illegális nácik erősödése, ennek megfelelően most is visszautasították a meghívást, így hát nem is érdekel, kicsodák, micsodák.

___________________________________
E postot hosszúsága miatt több oldalra tördeltem, az oldalak tartalomjegyzéke:

 1. Nem elég!
 2. “Demokratikus ellenzéki” pártok?
 3. Egyéb “demokratikus erők”?
 4. A hagyományos liberálisok?
 5. Megosztás?
 6. Kedves illúziófüggő NetTársam!

Az alul látható sorszámokra (Pages:) való kattintással is lehet lapozni.

12 responses to “Nem elég!

 1. Visszajelzés:Zsidólista « eVitae

 2. Visszajelzés:Iványi – egy igaz ember « eVitae

 3. Visszajelzés:Orbán beteg? « eVitae

 4. Visszajelzés:Hogyan tovább? « eVitae

 5. Visszajelzés:Hétköznapi « eVitae

 6. Visszajelzés:Hát, az USA is… (vagy se…?) « eVitae

 7. Zsolt 2012-06-20 11:40

  A cikk remek, le a kalappal. Jól összefoglalja a Magyarországi helyzetet.
  Na de a “hogyan tovább”? Ha már valaki ennyit képes írni, feltárva a negatív helyzetet, akkor egy bekezdést még odabiggyeszthetett volna azzal, hogy “hogyan tovább”, pláne annak fényében, hogy a szöveg környezetből kiérezhető, volt “pártoskodó” tapasztalata.
  Na mindegy, várom a folytatást, mert hátha majd abban……

  Kedvelés

 8. rupcsi 2012-06-18 21:55

  A cikk nagyon jó!
  De, hiányolom, a hogyan tovább javaslatot.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: