eVitae

Nem mondhatom el senkinek

Nem elég!

← Előző oldal (Previous page)……………………………[1 2 3 4 5 6]……………………………Következő oldal (Next page) →

“Demokratikus ellenzéki” pártok?

Hogy a szervezők pontosan mégis miféle “erőket” neveznek “demokratikusnak”, arra csak következtetni lehet egy felsorolásból. Az első helyen ott van három parlamenti párt: MSZP, LMP, DK. Akiket azért fizetünk (nem kicsit, nagyon!), hogy ne tüntetésekre járjanak, hanem a munkahelyükön, a parlamentben, illetve a mindenféle bizottságokban, különféle (sokféle) pozíciójukban dolgozzanak meg a fizetésükért: tegyenek meg mindent azért, hogy ne kelljen félelemben élniük azoknak, akiktől a pénzüket ezért (is) kapják. Pl. ne ücsörögjenek ott békésen egy illegális náci párttal együtt, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, hanem valamit tegyenek azért, hogy Magyarország ne legyen egy törvénysértő ország! És ha egy, őket fizető állampolgár próbálja erre a kötelességükre figyelmeztetni, akkor ne az legyen a válasz, hogy: “ez senkit se érdekel“! Mint ahogyan pl. Szanyi Tibor (MSZP) reagált pofátlanul beleröhögve az őt fizető és ezért őt számon kérni jogosult adófizető képébe. Vagy ahogyan a DK klubban valamelyik DK funkcionárius a vállát vonogatva rázta le magáról a kellemetlen kérdést. És a “Demokratikus” Koalíció marketingarca, Gyurcsány Ferenc ne mondjon olyasmit (legalább ne társaságban, nyilvános helyen), amiből csak arra lehet következtetni, hogy őt az antifasizmus csak politikai marketing, -karrier és pártépítés szempontjából érdekelné, ha fel tudná ezekhez használni – de nem tudja! Ezek fel se képesek fogni, hogy ők az alkalmazottjai annak, aki kérdőre vonja őket! Pedig demokratikus politikai, pláne parlamenti pártokkal szemben az a minimális elvárás, hogy mindenkor, mindenhol tudatában legyenek annak, hogy ők az adófizetők alkalmazottjai: általuk bármikor és bárhol számon kérhetők. Persze a magyar ballibes, demokrata adófizető polgárok se tanulták meg a húsz év alatt, hogy ezt a jogukat a sajátjaikkal – sőt elsősorban velük – szemben érvényesítsék. Zsák és foltja így segíti több, mint húsz éve a magyar fasizálódási tendenciát.

Az LMP meg olyannyira el van telve a sikerrel, amellyel hipp-hopp parlamenti párt lett, hogy csak a saját játékaival van elfoglalva, mint a kisgyerek, aki hirtelen valami játékbirodalomba csöppent. Örül, mint majom a farkának. És mert végre neki is jut morzsa, sőt talán szelet a köz-tortából, hát persze, hogy nem kockáztat, és persze, hogy azokhoz dörgölődik, akik – most, és várhatóan a jövőben is – juttatni tudnak neki belőle. Így nem csodálkozhatunk azon, hogy vissza is léptek a részvételtől.

Még az (lenne) a legkorrektebb válasz a “demokratikus” parlamenti morzsapártoktól, hogy hát ők olyan kicsikék, olyan kevesek a parlamentben, hogy úgyse tudnak tenni semmit. Csak hát erre az adófizető állampolgár azt mondja, hogy: “Ha én a munkahelyemen nem tudom a feladatomat elvégezni, akkor kirúgnak. A képviselők pedig akkor is felveszik a fizetésüket, ha nem képesek a feladataikat ellátni? De hát próbálnák meg legalább, a kurva életbe’!

___________________________________
E postot hosszúsága miatt több oldalra tördeltem, az oldalak tartalomjegyzéke:

 1. Nem elég!
 2. “Demokratikus ellenzéki” pártok?
 3. Egyéb “demokratikus erők”?
 4. A hagyományos liberálisok?
 5. Megosztás?
 6. Kedves illúziófüggő NetTársam!

Az alul látható sorszámokra (Pages:) való kattintással is lehet lapozni.

12 responses to “Nem elég!

 1. Visszajelzés:Zsidólista « eVitae

 2. Visszajelzés:Iványi – egy igaz ember « eVitae

 3. Visszajelzés:Orbán beteg? « eVitae

 4. Visszajelzés:Hogyan tovább? « eVitae

 5. Visszajelzés:Hétköznapi « eVitae

 6. Visszajelzés:Hát, az USA is… (vagy se…?) « eVitae

 7. Zsolt 2012-06-20 11:40

  A cikk remek, le a kalappal. Jól összefoglalja a Magyarországi helyzetet.
  Na de a “hogyan tovább”? Ha már valaki ennyit képes írni, feltárva a negatív helyzetet, akkor egy bekezdést még odabiggyeszthetett volna azzal, hogy “hogyan tovább”, pláne annak fényében, hogy a szöveg környezetből kiérezhető, volt “pártoskodó” tapasztalata.
  Na mindegy, várom a folytatást, mert hátha majd abban……

  Kedvelés

 8. rupcsi 2012-06-18 21:55

  A cikk nagyon jó!
  De, hiányolom, a hogyan tovább javaslatot.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: