eVitae

Nem mondhatom el senkinek

Hát, Izrael is…(vagy se…)

El se akarom hinni, hogy Ilán Mor, Izrael budapesti nagykövete hogyan nyilatkozott a fidesz birodalmi hírügynökségnek, az MTI-nek. Mintha a fidesz által diktált szöveget hallanék.

Az Amerikai Népszava szerint Ilán Mor, Izrael budapesti nagykövete ilyeneket mondott:

A magyar kormány harcol az ilyen szélsőséges megnyilvánulások ellen, de a Jobbik már eddig is túl sok hasonló nyilatkozatot tett – fogalmazott. Hozzátette: az embereknek nemet kell mondaniuk, ki kell jelenteniük, hogy „ami sok, az sok”.
.
Azzal kapcsolatban, hogy a parlamenti pártok tiltakozásukat fejezték ki Baráth Zsolt felszólalása kapcsán, a nagykövet azt mondta, a demokratikus jobb- és baloldali pártok pontosan azt tették, ami elvárható volt tőlük, „nem többet és nem kevesebbet”.”

Ilán Mor, Izrael budapesti nagykövete

Azért az különös, hogy még Izrael is összeborul a nácikkal együttműködő fasiszta fidesszel, és nem először. Erre még nem lelem a magyarázatot. Bár biztosan van az a pénz, amiért valaki a testvérét is eladná.

A magyar kormány harcol az ilyen szélsőséges megnyilvánulások ellen…” – el se merem képzelni, mi lenne, ha nem harcolna…

Kacaj

“…a demokratikus jobb- és baloldali pártok pontosan azt tették, ami elvárható volt tőlük, „nem többet és nem kevesebbet”.” – hát, ha Izrael ennyit vár tőlük, nem mondhatom, hogy túl igényesek. Szita vagyok a kíváncsiságtól, hogy vajh melyek lehetnek azok a magyarországi demokratikus jobboldali pártok? Eldobom az agyamat. Csak nem a fideszre gondol? Vagy esetleg akár a jobbikra??? Igaz, én speciel magyarországi demokratikus baloldali pártokat se ismerek…

De az a fontos, hogy Izrael sokkal jobban ismeri a magyar politikai helyzetet, mint egy magyar állampolgár, nemde? (…biztosan van az a pénz, amiért valaki az anyját is eladná.) Azért nevén nevezhetett volna 1-2 demokratikus magyar pártot, különösen jobboldalit, ugyan hadd tanuljanak már valamit a magyar állampolgárok is.

Még szerencse, hogy Izrael soha nem szerepelt célországként a világgá menési listámon.

Mindenesetre, Kedves Olvasóm, meg kéne fogadni Izrael tanácsát, hiszen ő csak tudja, hogyan kell harcolni fasiszták, nácik ellen: emberek, nosza, jelentsük ki, hogy “ami sok, az sok“!

Ha már a zsidó állam is összeborul egy, illegális nácikkal együttműködő illegitim fasiszta kormánnyal, akkor kész.

Akkor nemigen van miről beszélni.

______________________

Forrás:
http://nepszava.com/2012/04/magyarorszag/ilan-mor-nem-toleralhatok-a-barathi-nyilatkozatok.html

Kapcsolódó cikkek e blogban:
Lejárat

26 responses to “Hát, Izrael is…(vagy se…)

  1. Visszajelzés:Miért pont én? | eVitae

  2. Visszajelzés:Dirty game « eVitae

  3. Visszajelzés:Van másik? « eVitae

  4. Visszajelzés:Hát, Ausztrália is… (vagy se…?) « eVitae

  5. Visszajelzés:Hát, az USA is… (vagy se…?) « eVitae

  6. Visszajelzés:Mit ér az “igazság”, ha fél…?! « leharblog

  7. bonhomme 2012-04-16 15:00

    Mi lenne, ha a fideSS kikeresztelkedne?
    Trenka Csaba Gábor remek nevet talált már ki igaz, nem nekik – alternatív történelmi regényében: MSZFMP, azaz Magyar Szociálfasiszta Munkáspárt

    Kedvelés

  8. A Tűz csiholója 2012-04-15 19:57

    A Hungarizmus elfogadható, s nem is értem, mi a bajuk vele, ha a cionizmust elfogadják?! A nemzetvédelmi elképzeléseket miért csak a zsidóknak lenne szabad elképzelni s kivitelezni? A magyar nemzet tisztább, mint a tévesen kiválasztottnak nevezett zsidók, akik a gonosz népe!
    (a zsidók a forditottját állítják, csak nekik szabad?!)

    Ehhez képest a Jobbik egy 17%-ot a demokratikus valasztasokon elert párt, amelynek most a népszerűsége már magasabb, mint a maszopé.
    Ébred már az oroszlán!

    Ja, igen! Önök elvárják, hogy szólásszabadság legyen, ha valakit lefasisztaznak, de a holokamu meséit megkérdőjelezni, sőt kutatni sem szabad, mert az mar bűncselekmény…félnek, hogy kiderül az igazság?!

    Persze…cenzúra induljon!

    Kedvelés

    • evitae 2012-04-15 23:40

      Köszönjük a “A Tűz csiholója” néven írt kommentet, mert íme, Kedves Olvasóm, házhoz jön a szemléltető példa: egy echte neonáci (vagy neofasiszta vagy újnyilas) megnyilvánulás. Legalább nem nekem kell keresgélni. Köszönöm, hogy megkímél az időrabló munkától. Nem hiszem, hogy érdemes időt pazarolni olyan bagatell kérdésekre vele kapcsolatban, hogy mégis, ő vajon mit nevez pl. “igazságnak”? Meg hogy mindenkinek a szabadsága csak odáig terjedhet, ameddig másokét nem sérti… Meg hogy a jobbik fasiszta (náci/nyilas) jellegéhez kétség sem férhet, a bizonyítékok özönét ők maguk szolgáltatják, és ennélfogva létezése illegális, mert ilyen szervezetek működését törvény tiltja. Az más kérdés, hogy Magyarország össznépi közmegegyezéssel szegi meg ezt a törvényt… stb. stb..

      Kedvelés

  9. aberschön 2012-04-12 16:45

    Daher április 8.!
    Azt kérdezi ön:
    “Aztán milyen nácik is vannak Magyarországon? Alkotmányosan megválasztott pártok miért is nem demokratikusak?
    Röviden válaszolok:
    Ha valaki náci, akkor náci… (Lásd: Vikipédia: náci címzava, v. NASDAP)
    Attól, hogy egy pártot demokratikusan választanak meg, nem zárja ki, hogy náci eszmékre épül az egész eszmevilága. A leg eklatánsabb példa Hitler pártjának 1933-as demokratikus megválasztása. Aki ebben kételkedne, az azt állítja, hogy Német Nemzeti Szocialista Munkáspárt nem volt náci, mert hát demokratikusan választották meg.
    Goebbels, Hitler propaganda minisztere azzal dicsekedett, hogy “a demokráciát a saját eszközeivel fogjuk megfojtani”. Így, visszaélve a demokratikus viszonyokkal nyomták víz alá Németország ún. Weimari köztáságát. És ezzel az eszközzel léphetett Németország az emberiség legnagyobb katasztrófája a II.Világháború és a Holokauszt szégyenletes útjára…

    Kedvelés

    • evitae 2012-04-15 19:47

      Kedves aberschön, köszönöm a válaszát Dahernek. A legfélelmetesebb számomra az, hogy a fidesz+jobbik is pontosan ezt a módszert alkalmazta / alkalmazza: “a demokráciát a saját eszközeivel fogjuk megfojtani”. Bizonytalan vagyok abban, hogy lehet-e remélni, hogy ez esetben most nem Magyarország menetel egy tragikus végkifejlet felé…

      Kedvelés

  10. aberschön 2012-04-12 16:07

    Ezt a – buta, vagy inkább naív – értelmiségi magatartást egyszerűen úgy hívja a történelemtudomány, hogy WEIMARIZMUS.

    Kedvelés

  11. Avi 2012-04-08 19:21

    A cikkhez csak annyit, hogy szerintem ez csak a szokásos diplomáciai udvariasság miatt sikeredett ilyen “enyhére”.
    Szerintem Jeruzsálemben nagyon is tudják, hogy mit várhatnak ettől a tetves kormánytól és helyén is kezelik a dolgokat. Nem úgy mint a magyarországi különböző zsidó szervezetek.

    Kedvelés

    • evitae 2012-04-08 23:23

      Tudom, már az AN-en sokan ezzel mentegették a nagykövetet (Izraelt). Azonban a diplomatikus megnyilvánulásnak lettek volna megfelelőbb fokozatai. Ezt egy profi diplomatának tudnia kellene.

      Kedvelés

      • leharisrael 2012-04-12 14:07

        Diplomáciai szinten ez a maximum, amit egy nagykövet megtehet. Ennél többért akár ki is utasíthatják az országból. De! Ahogy Avi már jelezte, Jeruzsálem nem hülye!!!

        Ezek után emlékeztetnélek, hogy Toulouse-i gyilkosság után, Párisban spontán 20.000 ember vonult az utcára – az izraeli nagykövet és a külügyminisztérium közreműködése nélkül.
        Pesten hányan tüntettek????

        Kedvelés

      • evitae 2012-04-15 19:43

        Kedves leharisrael, továbbra is állítom, hogy a diplomáciai nyelvnek sokkal több árnyalási eszközei vannak, mint amit a nagykövet alkalmazott.
        .
        Az, hogy Pesten nem tüntettek, számomra nem kérdés. Egy olyan ország, amelyik saját – náci szervezetek működését tiltó – törvényét (+nemzetközi egyezményt) sért meg közmegegyezéssel, reménytelen. Pontosan a fasiszta fideszt és partnerét, a náci jobbikot érdemli. Sőt: őket akarja, hiszen láthatjuk.

        Kedvelés

  12. JudasMakabeus 2012-04-08 12:23

    Bator-y!
    .
    A legnagyobb “bűnös”, Júdás újszövetségi el és megnevezése volt, az “evangélisták” avagy a szabályokat megalkotó és összeállító egyházatyák legnagyobb bűne.
    Egyrészt – többek közt – azért, mert Judásnak állítólag maga Jézus monda azt, hogy “tedd, amit tenned kell”, ám aztán a többi tanítvány közül pl. “kakasszóra Péter is megtagadta tanítóját”, mely árulást Jézus ugyancsak előre megjósolt, de őt az egyházatyák mégsem nem kiáltották ki árulónak… – sőt, püspök (pápa) lett belőle.
    Másrészről, maga a Júdás elnevezés a “Nomen est omen” (a név maga a sors) logika alapján majd két évezreden keresztül, kifundált átokként funkcionál tekintettel arra, hogy a Juda, Júdás névszó Júdea(i) utalásával már előre (tehát előítéletet teremtve) mesterségesen megtestesíti a bűnös zsidó archetípusát a jövő keresztény nemzedékei szemében.
    Harmadsorban, logikailag: lett volna e krisztusi megváltás, ha akkor és ott mindaz nem történik meg, ahogy meg vagyon írva??
    .
    ui: Merem remélni, hogy nem sok időbe telik, míg a nem rég előkerült JÚDÁS EVANGÉLIUMA című újszövetség-korabeli gnosztikus keresztény irat magyar kiadását is láthatjuk a boltokban.

    Kedvelés

    • evitae 2012-04-08 23:30

      Kedves JudasMakabeus, bár nem nekem címezte a mondókáját, de mintha érdekes okfejtés lenne számomra is. Bár minden vallás, és az egész bibliai történetgyűjtemény távolabb áll tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől, és ezért nekem egy kicsit nehezen emészthetők a mondatai – de az a kérdés régóta piszkálja a logikai érzékemet, hogy hogyan történhetett az, hogy a zsidó nép ellen ilyen évszázadokon, évezredeken átívelő globális, egységes, időtlen gyűlölet jött létre. És mintha erre valami magyarázatot jelentene az, amit ír.

      Kedvelés

  13. Gonoszka 2012-04-07 22:00

    Erre nehéz bármit is mondani. Kíváncsi vagyok az izraeli külügy véleményére.

    Kedvelés

    • evitae 2012-04-08 23:39

      Attól tartok, nem lesz. Véleménye. Kinek kellenek a diplomáciai bonyodalmak? Hitler is, többek között, ezért tudott olyan sokáig zavartalanul tömeggyilkolni, mert a többi ország nem akart diplomáciai bonyodalmakat. Meg hát akkor is pontosan az volt a nézet, mint amit Magyarországon a rendszerváltás óta vall a politikai és társadalmi közélet: a nácik még mindig jobbak, mint a kommunisták. Annyi különbséggel, hogy most a legtöbb komcsi a nácikkal együttműködő szélsőjobbos fidesz soraiban van.

      Kedvelés

  14. Daher 2012-04-07 20:04

    Hááááát….Izrael soha nem harcolt a nácik ellen, mert akkor még nem is létezett.
    Izrael a palesztinok ellen harcol, akik igenis léteznek mert még nem sikerült mind kiirtani !
    Aztán milyen nácik is vannak Magyarországon ?
    Az alkotmányosan választott pártok miért is nem demokratikusak ?

    Kedvelés

    • Avi 2012-04-08 19:18

      Ismeri a mondást? Tanulj tinó ökör lesz belőled!
      Nos… ez magára nagyon ráférne mert egyenlőre úgy néz ki, hogy egy nagy marha.
      ” Az alkotmányosan választott pártok miért is nem demokratikusak ?”
      Mi köze van a kettőnek egymáshoz?

      Kedvelés

    • evitae 2012-04-08 23:20

      Felhívom becses figyelmét, hogy Hitler náci pártja is “alkotmányosan” kapott végül teljhatalmat. Bár Avi tk. már helyettem is válaszolt. Alkotmányt bármely diktatúra csinál magának. Így ez előző átkos rendszernek, a Magyar Népköztársaságnak is volt alkotmánya: http://www.1000ev.hu/index.php?a=3&param=8487
      Szövegéből nem tudom megítélni, hogy Ön antiszemita-e, vagy arabgyűlölő, esetleg mindkettő – de teljesen mindegy, a lényeg az, hogy megnyilvánulása alapján igénye van a gyűlöletre a “másfajták” ellen. És ez az erős igénye lehet talán az akadálya a tények megismerésének.
      Valójában abban igaza van, hogy ha elméleti definíciókhoz ragaszkodunk, akkor Magyarországon nem neo-nácik, hanem újnyilasok vannak. Azonban a gyakorlatban a náci jelző praktikusabb, rövidsége miatt, másrészt azt a világ magyarul nem beszélő kis hányada is mindjárt érti.

      Kedvelés

  15. Bator-y 2012-04-06 22:41

    Judasok voltak es vannak!!!!!!
    A tortenelem bebizonyitota hogy voltak az ,,IZRAEL” fiai kozot is sokan akik elarultak a testveruket,honfitarsukot a zsidokat.
    Nem kel csodalkozni ezen!!!!
    Viszont azokat a zsidokat akik meghaltak a masodik vilag haboru szornyu es borzalmas kinzasokkban es a tulelok meselhetnenek a ,,DEMOKRATIKUS JOBBOLDAROL” es a cinkosairol.
    Borzalmas!!!!!

    Kedvelés

    • evitae 2012-04-07 18:19

      Köszönöm a véleményét. Mindig is úgy gondoltam, hogy csak kétféle ember létezik. Jók és gonoszak. Csak az utóbbiból több van.

      Kedvelés

Hozzászólás