eVitae

Nem mondhatom el senkinek

Lejárat

Futólag hallom, hogy megint fel vannak néhányan háborodva, amiért egy neonáci jobbikos képviselő, Baráth Zsolt, hűen eszmeiségükhöz, azt adta csak, mi lényegük:

Baráth Zsolt náci parlamenti képviselő(Baráth Zsolt náci parlamenti képviselő (nepszava.com))

“A 130 éve elhunyt – minden valószínűség szerint öngyilkosságot elkövetett – Solymosi Eszterre való megemlékezésre szólította fel képviselőtársait Baráth Zsolt jobbikos képviselő ma napirend után, s azt állította, „ vádat kell emelnünk azon szellemiség ellen, amely azóta is folyamatosan jelen van a Kárpát-medencében”” (1)

Fónagy János, Fidesz(http://fonagyjanos.fidesz.hu/img/31_fejkep.jpg)

Fónagy János

Állítólag Fónagy János, (a szélsőjobbos Fidesz budapesti elnöke(2), a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára) visszautasította az uszítást. Nyilván “hivatalból”, hiszen a szélsőjobbos fidesznek látványilag illik elhatárolódnia az őt teljhatalomhoz juttató és azt megtartani segítő törvénysértő náci párt(a) náci megnyilvánulásaitól, bár mint tudjuk, erre az illemre csak ritkán ügyel.

Most Baráth Zsolt neohungarista képviselő járatta le Magyarországot – írja az Amerikai Népszava. Hát, Kedves Olvasóm, ezzel az állítással több bajom is van.
– Magyarországot már nem igen lehet lejáratni, vagy csak igen nehezen.
– Kik előtt járatta volna le? Magyarország és a világ is rendjén valónak találja, hogy hatályos magyar törvényt és a benne foglalt nemzetközi egyezményt felrúgva nácikat politikailag, társadalmilag elfogadottá tesznek.

Nem az a hír, hogy egy náci náciként nyilvánul meg. Hanem az (lenne) a hír, hogy az állítólagos “demokratikus” parlamenti pártok képviselői egyemberként állnak fel, tiltakoznak, de legalább elhagyják a termet. Hogy az állítólagos “demokratikus erők” azon nyomban mindenféle tiltakozó akciókat kezdeményeznek, petícióktól kezdve demonstrációkig és azon is túl.

Magyarországon az lenne a hír, ha az állítólagos demokrata “erők” és állítólagos antifasiszta szervezetek demokratákként és antifasisztákként lépnének fel, és nem csak maximum a verbálpetting szintjén, hanem ténylegesen, cselekvően.

Ehelyett az illegitim parlamentben(a) látványos látszatháborgások történtek(3): állítólag az egyik  kis parlamenti látványpárt, az LMP közleményben(! mert ez ah, oly elegáns, biza’) “szólította fel Baráth Zsoltot, hogy adja vissza parlamenti képviselői mandátumát.”

wikimedia: Mesterházy Attila

Mesterházy Attila

Egy másik, régészeti leletként funkcionáló látványpárt: Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője a szocialisták szerdai elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatóján, csatlakozva az LMP kezdeményezéséhez, lemondásra szólította fel a jobbikos képviselőt.” Mert hát egy sajtótájékoztató is oly nagyon elegáns, és főleg látványos dolog, biza’! Egyik funkcionáriusa pedig jól rátett egy lapáttal:

Steiner Pál, a párt etikai és fegyelmi ügyek tanácsának elnöke ezt azzal egészítette ki: nagyon reméli, hogy hétfőn már nem kell egy padsorban ülnie a jobbikos képviselővel. A szocialista országgyűlési képviselő hozzátette: ha a párt nem hívja vissza képviselőjét, az azt bizonyítja, hogy “a Jobbik egy náci párt”.”

Steiner Pál, mszp.hu

Steiner Pál

És ha nem hívja vissza a náci párt nácihoz hűen megnyilatkozó képviselőjét? Akkor tessék mondani kedves Steiner úr, a jobbik önök szerint milyen párt? Nagyjából két esetet tudok elképzelni: 1/ az MSZP politikusai alkalmatlanok munkakörük betöltésére, ha csak ebből az egyetlen momentumból képesek megállapítani egy másik párt valódi énjét, vagy 2/ hazudik, ha demokratának és baloldalinak nevezi magát(b). E két eset akár egyidejűleg is fennállhat.

wikimedia: Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc

A koala(c) reakciójáról meg még nem is hallottam. Pedig elsőként kellett volna lépnie. De hát, mint Gyurcsánytól tudjuk, az antifasizmusnak nincs politikai marketing értéke, és nyilván a koalája is ezt az elvet vallja. Viszont Niedermüller Péter, a koala alelnöke(!) jó hosszan verbálmaszturbál a Galamuson(4), hogy akkor most mi is van ezzel a jobbikkal meg a “demokratikus politikai pártokkal”:

Kacaj

Eldobom az agyamat

“amennyiben a Jobbik – részben vagy egészében – újfasiszta ideológiát képvisel, akkor meg kell kérdezni a demokratikus politikai pártokat, valamint a demokratikus nyilvánosságot, miért és meddig hajlandók közös szereplésekkel, vitákkal, sőt törvényjavaslatokkal legitimálni ennek a pártnak a működését.”

Niedermüller Péter, galamus.hu

Niedermüller Péter

Azért érdekes lehet egy olyan párt, ahol ilyen fontos dolgokról az alelnök egy hosszú értekezéssel fényezi szellemiségét egy internetes portálon, ahelyett, hogy cselekedne ott, a pártjánál, ízibe. Pl. esőként talán kérdezze meg mindjárt a saját (állítólag demokratikus) pártját, hogy tagjai, vezetői, parlamenti képviselői “miért és meddig hajlandók közös szereplésekkel, vitákkal, sőt törvényjavaslatokkal legitimálni ennek a pártnak a működését.”

Ez az eset is csak azt bizonyítja, hogy Magyarországon demokrata, baloldali politikusok már pedig nincsenek, hát róluk szó se essék.
________________________________
(a) Nemzetközi egyezmény alapján hatályos magyar törvény tiltja Magyarországon mindenféle fasiszta (jellegű!)  szervezet működését: Párizsi békeszerződés 1947

(b)  Bár igaz, a honlapjukon nem is találok pár mondatban megfogalmazott, mindenki számára azonnal emészthető “küldetés” rovatot, ami a főoldal megnyitásakor rögtön, a legszembetűnőbb helyen közölné az őket is eltartó állampolgárokkal, hogy mit is várhatnak tőlük a pénzükért. Csak egy két-három lépésben elérhető Pártunk > az MSZP útvonalon elérhető frázisgyűjteményt, szóvirágcsokrot, ahol egyáltalán szó sem esik explicite általános, alapvető emberi jogokról, a hátrányos helyzetűekről, vallási, származási, nemi megkülönböztetés, rasszizmus, antiszemitizmus  elleni kiemelt feladatokról, melyeket egy mai Magyarországon egy demokratikus, baloldali pártnak kiemelten, hangsúlyosan fel kellene vállalnia. Így hát talán nem is háboroghatunk azon, hogy az MSZP semmi kivetnivalót nem talál abban, hogy nácikkal üldögél együtt a parlamentben második éve. Ahogy 2002-től is inkább segítették a nácik megerősödését, semmint tettek volna ellene. Végül is a legfontosabbak az anyagiak, nem igaz?

(c)  Polgári nevén: Demokratikus Koalíció

________________________________
Források:

(1) 2012.04.04. Amerikai Népszava, Törvényhozásból neonáci dühöngő, http://nepszava.com/2012/04/magyarorszag/torvenyhozasbol-neonaci-duhongo.html

(2) Fónagy János (politikus), Wikipedia: http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%B3nagy_J%C3%A1nos_%28politikus%29 És hát milyen érdekes, ő is a Nagy Magyar Köpönyegforgatók széles táborát erősíti, mert hogy az előző átkosban az MSZMP tagjaként kövezte a kommunizmus felé vezető utat. ( 2011.12.15. Jobbik/Eger: Kommunisták a Fideszben: http://egerjobbik.blogspot.com/2012/01/kommunistak-fideszben.html ) És mily érdekes, hogy erről az adatról a Fidesz Birodalmi Website-okon szemérmesen hallgatnak: Kormányzati Portál: https://kozigazgatas.magyarorszag.hu/portretar/fonagyjanos.html , Fidesz honlap: http://fonagyjanos.fidesz.hu/index.php?id_cikk=315 )

(3) 2012.04.04. Index/MTI, A tiszaeszlári vérvádról beszélt a Jobbikhttp://index.hu/belfold/2012/04/04/a_tiszaeszlari_vervadrol_beszelt_a_jobbik/

(4) 2012.03.27. Niedermüller Péter: A Jobbik és az újfasizmus – I. rész: Eszmék és ideológia, http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=127535:a-jobbik-es-az-ujfasizmus-i-resz-eszmek-es-ideologia&catid=83:acssniedermullerpeter&Itemid=121

2 responses to “Lejárat

  1. Visszajelzés:Ilyen volt… | eVitae

  2. Visszajelzés:Hát, Izrael is…(vagy se…) « eVitae

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: