eVitae

Nem mondhatom el senkinek

ACTA: Orbán öröme

No ACTA!Magyarországon a demokrácia leépítésén, a szólásszabadság felszámolásán, és egy Mussolini-típusú diktatórikus, fasiszta állam építésén munkálkodik egy, a neonácik segítségével teljhatalmat szerzett, velük továbbra is együttműködő szélsőjobboldali politikai erő.
Ilyen sorsú országokban élni kényszerülő, de demokráciára, szólásszabadságra vágyók egyetlen reménye az internet országhatárokon átívelő szabadsága által nyújtott lehetőség.
Ha ezt a reményt, ha a szabadságnak ezt a lehetőségét is elveszik tőlük a demokrácia és a szabadság magasabb szintjén állóknak hitt erős országok, akkor semmijük sem marad.

Csatlakozom az internet szabadságát veszélyeztető
európai&nemzetközi megállapodás (ACTA) elleni
nemzetközi tiltakozáshoz.

Kérem a demokrácia és szabadság minden országot érintő ügyét magukénak érző netpolgárokat, csatlakozzanak a tiltakozáshoz.

(eVitae)

_________________________________________

Információk / Informations:

  • Hogyan csatlakozhatsz az ACTA elleni világméretű tilatkozáshoz (sajnos csak angol nyelvű felületet találtam eddig) / How to join to worldwide protest against ACTA: http://killacta.org/
  • Budapestiek tiltakozó rendezvénye az ACTA ellen: 2012.02.11. Szombat, Budapest, 16:00, Képviselői irodaház, Margit híd, Pesti hídfő
    Kíváncsi vagyok, mennyien leszünk; vajon Magyarországon mennyien vannak a demokrácia, a szabadság mellett elkötelezett,  érte tenni is kész állampolgárok? Vajon értik-e egyáltalán, hogy mi forog kockán? Vajon a hidegtől inkább félnek-e, mint a szabadság elvesztésétől?

English / angol:

Magyar / Hungarian:

4 responses to “ACTA: Orbán öröme

  1. Christopher Adam 2012-02-12 20:09

    Talán pont ezért sem lesz fenntartható Orbán autoriter rendszere. Ma már vannak külföldön működő magyar lapok és médiaorgánumok melyek az interneten keresztül még akkor is elérhetők lesznek a kormánypropagandán kívüli anyagra vevő magyar lakosséág számára, ha az ottani lapok és újságírók a biztosabb jövőt jelentő öncenzúrát választják.

    Kedvelés

    • evitae 2012-02-13 08:25

      Kedves Adam, az nem kérdés, hogy orbán rendszere (de legalábbis maga orbán) meg fog bukni, talán nem is a távoli jövőben – ahogy ez a sorsa minden diktatórikus rendszernek, minden teljhatalmat megszerző vezérnek. A kérdés csak az: milyen áron? A kérdés csak az: ki, mi jön utána. Mert Magyarországon egyetlen életképes erő van, és azok a nácik (jobbik és csatolt szélei). Attól tartok, hogy hamarabb bukik meg orbán, minthogy a demokráciáért küzdeni képes, demokratikus erők Magyarországon akár még csak meg is fogannának.

      Kedvelés

  2. Visszajelzés:Határaim « eVitae

  3. Visszajelzés:Hol hányjak? « eVitae

Hozzászólás