eVitae

Nem mondhatom el senkinek

Sóhaj vs. fohász

Eljutott hozzám egy fontos vatikáni közlemény. Úgy érzem, nagyon sok, aktív nemi életet élő nőtárs számára fontos tudnivalót tartalmaz, ezért kötelességemnek tartom tovább adni:

[céges fejléc, iktatószám]

Del Vaticano, 16 de agosto se 2011

A Szentszék sajtóközleménye

Minden ruhátlanul ágyban heverő, szeretkező, és hangosan az “Ó, Istenem! Ó, Istenem!” szavakat sikoltozó nőt ezúton tájékoztatunk hivatalosan, hogy e sóhajok nem tekinthetők fohásznak.

[aláírások, pecsétek]

És íme, az “eredeti” változat (így, képformátumban kaptam)(1):

Vatikáni közlemény
.

Természetesen, belemehetnénk, hogy mit is jelent a fohász, mit a sóhaj. Vagy pl. elgondolkodhatnánk azon, hogy miért is tartotta fontosnak a Vatikán, hogy elhatárolódjék a sóhajoktól. Vagy pl. honnan is tudhat arról, hogy a nők ruhátlanul szeretkeznek, hogy sikoltoznak, és hogy mit sikoltoznak, miért sikoltoznak (stb., stb.). És hogy mi is a helyzet e szituációban a férfiakkal. Belemehetnénk abba is, hogy a szeretkezés egyáltalán férfi jelenlétét involváló cselekvés-e. Belemehetnénk abba is, hogy egyáltalán mit is jelent a szeretkezés.

De én úgy gondolom, Kedves Olvasóm, hogy mindketten jobban járunk, ha nem megyünk bele ezekbe a kérdésekbe. (Most.) Kötelességemnek eleget tettem: tovább adtam. Értelmezze mindenki saját tetszése, világnézete, nemi identitása, érintettsége szerint 🙂

______________________________________
(1) Csak azért gépeltem le a képről a szöveget karakteres (txt) formátumban is, hogy a keresők is megtalálják 🙂
“Keresők”: gyakorlatilag csak a Google értendő ezalatt, mint tudjuk.

7 responses to “Sóhaj vs. fohász

 1. Bartus László 2011-08-28 01:55

  Ezt el sem hiszem. Ez igazi? Nem hamisítvány?

  Kedvelés

  • evitae 2011-08-28 02:20

   Kedves Bartus úr, én csak annyit tudok róla, hogy egy nettárs küldte e-levélben, de hogy ő honnan kapta, arról nincs tudomásom. Bizonyára ő is e-levélben, és így tovább. Az interneten keresztbe-kasul kóvályognak mindenféle levelek mindenféle tartalommal. A Facebook meg még rátesz vagy ezer lapáttal.
   .
   Mindazonáltal én első ránézésre is úgy gondoltam, hogy ez egy nagyon mókás nettárs vagy off-line földlakó mókás alkotása. Fel se tételeztem, hogy a Vatikán ilyet valóban kibocsájtana. But who knows? Már minden lehetséges ebben a felfordult világban. Én semmiképp se hamisítványnak tekintem, hanem egy jópofa viccnek 🙂

   Kedvelés

 2. Visszajelzés:Összebútoroztam « eVitae

 3. Sarolta Berkes 2011-08-25 23:59

  Evita Drágám ! Mindenek előtt idézlek:…”elgondolkodhatnánk azon, hogy (….) Vagy pl. honnan is tudhat arról, hogy a nők ruhátlanul szeretkeznek, hogy sikoltoznak, és hogy mit sikoltoznak, miért sikoltoznak (stb., stb.)”

  Honnan tudnák, honnan is tudhatnák, hát megnézték az ETYEK-en készült BORGIAK sorozat első 9 részét !! A sóhajókat meg tőlem viszi a szél egészen RÓMÁIG, hogy végre láthassam a következő évadot…- olyan “bitang jól” , megkomponálták a pápai hatalom tudatos kialakítását! Ilyen jól megfogalmazva utoljára Merezskovszkij könyvében láttam Borgia Sándor, B.Cezaro, és B.Lucrezia jellemzést!

  Különben jó lenne a SZENTSZÉK-nek egy bírálatot küldeni !! Én több esetet is felsorolhatnék amikor az “Ó ISTENEM” …igenis határozottan FOHÁSZ !! A fohász eleje…. A folytatás lehet:
  Ó ISTENEM
  -sosem képes már béfejezni ez a szegény, istenkém segicccsééé máááá be neki!!
  -az előző pasival mennyivel jobb volt, azt hozd vissza nekem…!!
  – végre rájött “merre járjon” ….s kissé jártasabb az anatómiám térképészetében !!!

  ……

  Kedvelés

  • e-Vita 2011-08-26 12:52

   Mondtam, hogy jobban járunk, ha nem megyünk bele 🙂 Lehetne ezt még ragozni, ki tudja meddig. Természetesen legnagyobb kérdés az lenne, hogy mi az indoklása ennek az állásfoglalásnak. De hát tudjuk, hogy az egyházak, különösen a Vatikán birodalmához tartozók a kinyilatkoztatáshoz vannak szokva, a “miért”-eket inkább alantas pogány megnyilvánulásnak tartja. Mondjuk az egész vallási, hitbéli síkon sincs a miérteknek semmi értelmük, hiszen minden “miért”-re a válasz: “Csak!” Kicsit részletezve: “Isten így akarja, és kész.” Oszt jó napot.

   Kedvelés

 4. Gonoszka. 2011-08-25 20:27

  A Pesti Izébe való, csak egy jó rajzot kell találni hozzá! 🙂

  Kedvelés

  • e-Vita 2011-08-26 13:02

   Mi az a Pesti Izé? Google szerint ez valami régi, rövid ideig működött vicclapféleség volt (valamikor a 40-es években). Így aztán jó van ez a szöveg itt a jelenben, mint az P.Izében a múltban 🙂
   .
   Mindazonáltal jó lenne, ha tudnék úgy rajzolni, hogy ezt is meg tudnám magam oldani, mert egyre nagyobb szükségem van a postokba rajzokra, karikatúrákra. Ezúton is várom azon jól, gyorsan rajzoló “munkatársak” jelentkezését, akik esetenként rajzolnának a postjaimhoz karikatúrákat. Pénzben fizetni nem tudok, de felkínálom a blog felületét, hogy a rajzoló társ népszerűsíthesse magát és munkáit itt is, akár egy oldaldobozban, de akár társszerzőként, rendszeres postok formájában. Kérem a kedves olvasókat, hogy segítsenek ilyen nettárs(ak) felkutatásában. Köszönöm.

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: