eVitae

Nem mondhatom el senkinek

Látványjogászok

ParagrafusBárándy György, az “elismert konzervatív ügyvéd arról beszélt, hogy a jogászok megdöbbenve nézik, miként rúgja fel a kormány a több száz év alatt kialakult hagyományokat és joggyakorlatot – egyéni, illetve pártpolitikai célok érdekében.(1)

Szikinger István szintén úgy vélekedett, mélységesen idegen a jogállami, civilizált gondolkodástól, hogy először kiválasztanak valakit, akit meg akarnak büntetni, majd ezt követően próbálják megteremteni ennek a törvényi alapjait.

a jogászok megdöbbenve nézik” – ilyenkor nem értem, hogy csak tettetik magukat, vagy tényleg buták, vagy tényleg kómában voltak 8 év alatt ezek a jogászok és egyéb értelmiségiek(?). A legegyszerűbb mezítlábas számára is érthető volt, amit Orbán Viktor 2002-ben meghirdetett, és azóta szívós következetességgel, nyíltan vezényelte országszerte az úthengereit e cél irányába.

.

Nincs egyetlen más magyar politikus, akire azt mondanám: őszinte, egyenes ember – ez egyedül csak Orbán Viktorra igaz. Világosan értésére adta az egész országnak, mindenkinek (mindenkinek!) 2002-től folyamatosan, hogy mit akar és milyen eszközökkel. Vagy nagyon butának, vagy nagyon kómásnak kellett lennie annak, aki ezt nem fogta fel, aki nem vette ezt észre.

.

No de tisztelt Bárándy úr, tisztelt Szikinger úr, soha nem késő a kómából felébredni! Senki nem akadályozza meg Önöket, hogy tegyenek valamit az ellen, ami most – minő csoda! – ennyire(?) felháborítja Önöket! Mert valamit mindig lehet tenni. Hacsak nem Önök is a médiában jól mutató látványcsodálkozás kényelmes és csekély kockázatú státuszával elégednek meg – továbbra is.

.

Tisztelt Jogász Urak (és Jogász Hölgyek – ha lennének ilyenek a közéletben Morvai Krisztinán kívül), ne legyenek kétségeik: a cselekvéstelenség felelőssége Önöket is terheli mindazért, ami történt, történik és történni fog. Talán még jobban, mint Orbán Viktort és effektív kiszolgáló személyzetét. Ezt a felelősséget verbálmaszturbációval nem rázhatják le a vállukról!

_______________________________________

Amerikai Népszava, 2011. július 29. péntek 19:36, “A koncepciós perek sem Rajk felakasztásával kezdődtek“, http://nepszava.com/2011/07/magyarorszag/a-koncepcios-perek-sem-rajk-felakasztasaval-kezdodtek.html

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: