eVitae

Nem mondhatom el senkinek

Elmebaj

Késő bosszú / Avenging AngeloA szerelem az elmebaj időleges formája.” – hangzott el a filmben, melynek néhány darabkáját nem sokkal az előző (a kuplerájos) után sikerült elkapnom, egy újabb agylazító tévé-szörfölés során. Ez az állítás ugyan nem hatott rám olyan frenetikus erővel, mint az előző kurvás. Az ugyanis közismert, hogy a szerelem egy tudatbeszűkült állapot, egy “más állapot”.  Szerencsésebbek (szerencsétlenebbek?) a saját bőrükön való tapasztalás útján jutnak e tudás birtokába, valós példáikkal igazolva az emberiség eme  alaptételét. De talán pontosan ebben a megfogalmazásban még nem hallottam, hát elspájzolom idézet-gyűjteményembe. És, Kedves Olvasóm, hátha Te még nem ismered az elmebajnak e formáját – megosztom véled is a tudást.

A film paraméterei:  címe: Késő bosszú (angolul: Avenging Angelo), rendező: Martyn Burke, főszereplők: Sylvester Stallone and Madeleine Stowe. Hát, ahhoz képest, hogy amerikai–francia–svájci koprodukcióban készült, ez még az előző filmhez képes is alagsori színvonalú, ennél már némelyik kortárs magyar film is jobb, pedig az nagy szó. Nem is értem, hogy egy Stallone, de főleg egy Madeleine Stowe miért járatja le magát ilyen gagyi filmmel.  Ennyire kell a pénz? Pedig hát ők a sztár-élvonalban vannak, különösen Stallone nem éhezik. Az mindenesetre feltűnt, hogy mindkét szereplő valahogy megviselt, öregesebbek a szokásos formájuknál. Rossz filmben szerepelni nyilván fárasztóbb munka.

Az ilyen filmnél direkt jó, hogy nem látom egészben, maximum csak két reklámszünet közé eső szeletét. Talán a készítők maguk se tudták eldönteni, hogy inkább a dél-amerikai mintákra  romantikus, méztől csöpögő film legyen-e, vagy maffiás akciófilm, vagy egy jó kis vígjáték, így aztán ezek valamiféle szánalmas katyvasza lett. Ennél se lehet csodálni, hogy a források szerint ezt a filmet se sikerként jegyzi a filmszakma.

Ez esetben bizton állíthatom, hogy a film többi szeletére nem vagyok kíváncsi.

Nem lenne rossz dolog, ha napjaink Magyarországát az elmebajnak csak ez a formája sújtaná.
__________________________________________
Forrás: Wikipedia
Angolul: http://en.wikipedia.org/wiki/Avenging_Angelo (fenti poszterkép innen származik)
A magyar “fordítás” ennél jóval szegényesebb: http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A9s%C5%91_bossz%C3%BA

One response to “Elmebaj

  1. Visszajelzés:Nincs szó « eVitae

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: