eVitae

Nem mondhatom el senkinek

Magyar sajtószabadság: Amerikai Népszava

Magyar sajtószabadság – még van mit veszíteni, ne hagyjuk!

[Kérjük, segíts a terjesztésben a rendelkezésedre álló eszközeiddel.(1)]

Magyarországon a demokrácia híveinek nem lehetnek illúzióik. A Fidesz-kormány, a 2011. július 1. után életbelépő médiatörvényével a magyar közmédia teljes körű ellenőrzésén, kézi vezérlésén túlmenően is bebiztosítja magát, hogy csak az, és csak úgy juthasson el az emberekhez, ami és ahogy neki tetszik. Autokratikus hatalmi érdekeit szolgálni nem akarókat legfeljebb csak akkor hagy működni, ha azokat ártalmatlannak ítéli, vagy alibiként használhatja, és ha nem állnak bosszúvágya célkeresztjében. Magyarország elvesztette esélyét a széleskörű hiteles, kiegyensúlyozott tájékoztatásra, a sajtószabadságra, a nyilvános szellemi közösségekre. Belátható időn belül nincs más lehetősége a cenzúra és öncenzúra nélküli tömegtájékoztatásnak, mint szellemi emigrációba vonulni a tengerentúli magyar médiába.

Amerikai Népszava, Kohányi TársaságEhhez kínál lehetőséget az Amerikai Népszava (AN) website-ja. A nepszava.com amerikai szerveren üzemelő, amerikai szolgáltatónál bejegyzett domain. Az AN magyar nyelvű amerikai újság az Egyesült Államok törvényei alá tartozik. A magyarországi sajtónak nem része, a magyar médiatörvény rá nem vonatkozik.

A magyar demokrácia ügye azonban nem támogatható magyar demokraták segítsége nélkül, akik saját bőrükön tapasztalják, milyen a demokrácia lehetőségét elveszíteni. Kölcsönösségre, együttműködésre van szükség: az Amerikai Népszava csak akkor tudja segíteni a magyar demokrácia ügyét, ha magyar demokraták is segítenek ebben. Alkalmassá kell tenni e feladat ellátására. Első körben – hogy a website működni tudjon – esetenkénti vagy rendszeres anyagi támogatással. Második körben: e felhívás terjesztésével. Harmadik körben: tartalmi segítséggel: információk, hírek, fotók, videófelvételek, publicisztikák küldésével, a website ismertségének növelésével, aktív online részvétellel (olvasással, vitafórumokkal/kommenteléssel, blog-írással, közösség építésével).

Az Amerikai Népszava(AN) támogatási módjai:

  • tetszőleges adomány
  • a Kohányi Társasághoz való csatlakozás, tagdíjfizetéssel

Támogatásokat(amerikai dollárban) erre a számlára lehet küldeni:

Olivia Media and Publishing Corporation
JPMorgan Chase Bank, New York
Számlaszám: 748525052
Swift Code: CHASUS33

Forintban történő támogatást erre a számlára lehet küldeni:
Olivia Media and Publishing Corporation, Citibank 10800007-80000000-12023006

Részletes információk itt: http://nepszava.com/kohanyi-tarsasag .
További kérdésekkel a nepszava[kukac]nepszava[pont]com címre lehet írni.

Információk a Kohányi Társaságról:

A Kohányi Társaság(KT) az AN olvasóinak és támogatóinak közössége, társadalmi mozgalma a magyar szabadságért és demokráciáért. Célja az AN által közvetített értékrend támogatása, képviselete, terjesztése.Amerikai Népszava, Kohányi Társaság


Az Amerikai Népszaváról részletesen:

A nepszava.com internetes címen működő Amerikai Népszava nevű magyar nyelvű website a 120 éves Amerikai Magyar Népszava Szabadság (AMNSZ) online kiadása, amely 2010. december 20-án délután, egy időben a médiatörvény budapesti megszavazásával kezdte meg működését megújult formában. ( http://nepszava.com/2010/12/amerika/elindult-azamerikai-nepszava-uj-website-ja.html )

Az Amerikai Népszava(AN) a világ minden magyarul beszélő olvasójának szól. Amerikai és magyarországi pártoktól független. Elutasítja a rasszizmus minden fajtáját, a faji, vallási, nemzeti alapon álló diszkriminációt, a tekintélyelvűséget, a vallási-ideológiai államot, a szabadság csorbítását, az emberi jogok korlátozását, a demokratikus kontroll nélküli hatalmat, a hatalmi ágak megosztásának felszámolását, elítéli az autokratizmust, az önkényuralmat, a diktatúra minden formáját, az egypártrendszert, a jogállami normák megsértését.

Az AMNSZ két lap egyesülése után kapta jelenlegi – hosszú – nevét. Alapító-főszerkesztő: Kohányi Tihamér. A Szabadság című újságot 1891-ben alapították Clevelandben, az Amerikai Magyar Népszavát pedig 1898-ban New Yorkban. Az AMNSZ a legrégebbi és legnagyobb, folyamatosan megjelenő magyar nyelvű nyomtatott újság az Egyesült Államokban. A legnagyobb New York-i “ethnic media” szervezet, a New York Community Media Alliance tagja. A magyarországi Népszavának csak névrokona, a két lap között nem volt és nincs tulajdonosi kapcsolat.

További részletek: “Rólunk” – http://nepszava.com/about-us

________________________________________________________
(1) A fenti szöveg letölthető, nyomtatható ill. weboldalba, blogba is ágyazható változatai  itt találhatók. Ugyanitt lesznek elérhetők az Amerikai Népszavával / Kohányi Társasággal kapcsolatos kampány további kellékei (szórólapok, matricák elektronikus, nyomtatható változatai). Jelenlegi tartalomjegyzék, közvetlen linkek:

  • KTKv4.pdf: A4-es, egyoldalas formában nyomtatható, ill. emailhez csatolva küldhető
  • AN_KTszoroV1.pdf: A5-ös, kétoldalasan nyomtatható verzió, emailhez csatolva is tovább adható

Kérjük, segíts a terjesztésben a rendelkezésedre álló eszközeiddel.

15 responses to “Magyar sajtószabadság: Amerikai Népszava

  1. العاب طبخ، العاب بنات طبخ، لعبة طبخ، العاب الطبخ، العاب طبخ 2015، العاب بنات 2015، العاب فلاش طبخ 2014-11-17 00:48

    Very rapidly this web site will be famous ammid аll blogging аnd site-building people, ԁue toо it’s gοod articles

    Kedvelés

    • eVitae 2015-01-03 20:15

      Many thanx for compliment, unfortunately my resources are not enough to write all that I should like 😦 Your blog also is nice, what a pity that I don’t understand your language. But maybe u have stopped your blog?

      Kedvelés

  2. Noszticzius Judit 2011-08-12 01:31

    Kell a SAJTÓ szabadságért!!!!!

    Kedvelés

  3. Visszajelzés:Megemlékeztünk a norvég áldozatokról « eVitae

  4. Visszajelzés:Százegy « eVitae

  5. Peter Katona 2011-07-07 17:54

    Sajnos, nem beszélek magyarul, de ehhez nekem nincs szó.
    600 történetek!

    http://index.hu/kultur/media/2011/07/06/beindult_a_funyiro_a_kozmediaban/

    Kedvelés

  6. Geyza 2011-07-07 13:53

    Evitae :
    Nelégy naív 😀
    Beírunk egypár sort Petőfi Sanyitól , mindjárt lessz jó sok kulcs-szó a Google meg a többi számárta !

    Kedvelés

    • evitae 2011-07-08 20:07

      Nem egészen értelek kedves Geyza – a naivság az egyik, ami távol áll tőlem. Azért a Google-t nem lehet nagyon átverni (a többi kereső meg nem is nagyon számít), mert az algoritmusaival védekezik az ilyen művi találati listákra való igyekvéstől. Úgyhogy azért ezzel csínján kell bánni.

      Kedvelés

  7. valaki07 2011-07-02 17:48

    Most kerül vizsga alá a Fidesz ‘ De azt csinál amit akar ‘ Nincs akadály ‘ Akadály még a média ‘ De meddig ?Ne legyen illuziónk ‘ De addig is támogassuk a Népszavát ‘

    Kedvelés

  8. Tamás Kocsis 2011-07-02 11:07

    KÉREM SAJTÓ MÉDIA ÚJSÁG SEGITSEN A ÜGYET MERT ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK ÚR MATOLCSY GYÖRGY . LÁZÁR JÁNOS. KÓSA LAJOS .SEMIJÉN ZSOLT . RÉTHELYI MIKLÓS . SZÁJER JÓZSEF. KÖVÉR LÁSZLÓ. CZOMBA SÁNDOR. SOLTÉS MIKLÓS . 262 ORSZÁGYGYÜLÉSI KÉPVISELŐ MIÉRT NEM ENGEDI HOGY 70.000 EZER EMBER 8 ÓRA FŐ MUNKA IDŐBE DOLGOZON SEMMIT NEM TESZNEK KÖSZÖNETT

    Kedvelés

    • evitae 2011-07-04 20:25

      Ezen kicsit gondolkodtam, hogy kimoderáljam-e a kommentet, mert kissé spam-gyanús. De olyan kulcsszavakat tartalmaz, melyek segíthetik a keresőmotorokat abban, hogy látogatókat tereljenek ide. Ezért meghagyom. Sőt, köszönöm.

      Kedvelés

  9. Visszajelzés:Kötelékben « eVitae

Hozzászólás