eVitae

Nem mondhatom el senkinek

Baloldal, ha lenne…

2010.05.29.(*) Verbálbaloldaliak, látványbaloldaliak, megélhetési baloldaliak – persze vannak. Helyette.

Ha lenne baloldal Magyarországon, akkor most ott lenne a Kossuth téren (http://www.hirextra.hu/2010/05/29/mienk- itt-a-ter-orbanek-a-nep-kozott),  és tiltakozna a törvényszegő parlamenti választások eredménye ellen, tiltakozna az illegitim parlamentbe került illegitim újnyilas párt ellen, tiltakozna az illegitim kormány ellen (http://antifa-hungary.blogspot.com/2010/ 05/2010-parlamenti-valasztasok.html ).

Igaz, hogy ilyen választások egyáltalán megtörténjenek, a baloldal nem hagyná.

Ha lenne…

De mert Magyarországon baloldal nem létezik, hát róla szó se essék.

Talán, majd egyszer, valamikor, a távoli jövőben…

Talán…

Akkor majd beszélhetünk róla.

Ha lesz.

________________________________________________

Az írás (kommentekkel együtt) az eredeti megjelenés helyén, a néhai kapcsolat.hu-n:

Baloldal_ha_lenne

(*) Ez az írás egy régi blogomban jelent meg, mely már nem található meg a Web-en, mivel az akkori blogszolgáltatók, a Kapcsolat.hu gazdái a website legutolsó (és egyben sokadik) inkompatibilis átalakítása során nem tartották fontosnak, hogy a felhasználók által több éven át feltöltött gazdag, sőt magas információ- és dokumentumértékű tartalmakat legalább archivált állapotban az e-utókor számára továbbra is elérhetővé tegyék.

Szerencsére abban az időben már eljutottam a politikai tájékozottságom olyan szintjére, hogy ne bízzak meg azokban, akiket korábban, politikai szüzességem idején, balga fejjel a “mieinknek” hittem, ezért a postjaim nagy részét rendszeresen elmentettem (esetleg egy másik helyen vezetett blogomban is publikáltam a klónját.) Így lehetőségem van a sok évvel korábban született gondolataimat ill. az összegyűjtött információkat megmenteni az e-nyészettől. És mert ezek a régi mondanivalóim sok év távlatából is aktuálisak, sőt egyre inkább, ezért úgy döntöttem, e blogomban nyitok egy archívumot, és abban újra publikálom őket – az eredeti publikálás időpontját megőrizve. Egyúttal magam számára is érdekes megfigyelni, hogy az évek során hogyan változott meg a stílusom.

Mivel azóta a kedvezőtlen magyarországi társadalmi-politika folyamatok tartósan olyan irányba haladnak, hogy már nem tanácsos valós, ill. kapcsolati háló felderítésére alkalmas nickneveket, sem linkeket publikus felületen megjelentetni, ezért a post szövegében az ilyen neveket kicseréltem, ill. a linkeket megszüntettem, és leszürkített színnel jelöltem. Egyéb vonatkozásban a szöveg mindenben egyező az eredetivel, a nem személyes kapcsolatra utaló linkeket megtartottam még akkor is, ha már a weboldalt kihúzták alóluk. Természetesen az adatgyűjtő-felderítő – fizetett vagy hobbi-ügynökök – számára még így is tartalmazhat olyan infókat, melyek a munkájukhoz hasznosak lehetnek. De legalább dolgozzanak meg érte. Nem igaz, Kedves Olvasóm?

One response to “Baloldal, ha lenne…

  1. Visszajelzés:Franciaország, ahol van antifasizmus | eVitae

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: